Rusya askeri personellerinden özel devriye

Suriye'nin kuzey bölgesinde yer alan Kamışlı kenti içerisinde, ''Barış Pınarı Harekatı''nın dahilinde konuşlanmaya başlayan Rus askeri polisleri devriye gezmeye başladı.

Rusya askeri personellerinden özel devriye


Suriye'nin kuzey bölgesinde yer alan Kamışlı kenti içerisinde, ''Barış Pınarı Harekatı''nın dahilinde konuşlanmaya başlayan Rus askeri polisleri devriye gezmeye başladı.

Kamışlı kentinde yer alan Tirbesipiye bölgesine yakın bir bölgede, sınır bölgesi üzerinde yer alan petrol kuyularının etrafında, Rusya'nın askeri polis ekipleri ve bayrağının taşınmakta olduğu iki tane zırhlı personel taşıyıcı görülmüş oldu. Rusya'nın askeri polis ekipleri de akşam saatlerine doğru devriye gezerken objektiflere yakalandı. Nusaybin kentinden de görülmekte olan zırhlı personel taşıyıcı araçlar, bir müddet sonrasında ise gözlerden kayboldu.

Neler yaşanmıştı?

Türkiye ile birlikte Rusya'nın arasında 22 Ekim tarihi içerisinde imzalanmış olan ortak mutabakat kapsamında bölge üzerinde Türkiye - Rusya ortak devriyelerinin başlayacak olduğu fakat söz konusu bu devriyenin Kamışlı isimli kenti kapsamamakta olduğu konusunda açıklamalar yapılmıştı.

22 Ekim tarihi içerisinde, Cumhurbaşkanı görevinde bulunan Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte Rusya'nın Devlet Başkanı görevinde bulunan Vladimir Putin, Suriye'nin kuzey bölgesinde Amerika Birleşik Devletleri'nin arabuluculuğu sayesinde varılmış olan 120 saat süren ateşkesin bitmesine saatler kalmışken Soçi içerisinde görüşme yaptı. Görüşmeden hemen sonra Türkiye ile birlikte Rusya'nın ''kalıcı bir şekilde istikrar yönünden çok daha yeni bir dönemi başlatabilecek 10 maddeden oluşan bir mutabakat protokolüne imza atmış olduğu'' açıklaması yapıldı. 2 dev lider, Türkiye ile birlikte Rusya güçlerinin 23 Ekim Çarşamba gününde öğlende saatler 12:00'yi göstermesiyle 150 saat boyunca devam edecek devriyeye başlayacak oldukları konusunda bir duyuruda bulunmuştu.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.