Son 74 senenin en kötüsünü yaşamaktalar

Yeni Zelanda, 1955 senesinden bu zamana kadar ülkede çıkmış olan en büyük orman yangını ile  mücadele etmesini aralıksız bir şekilde devam ettiriyor.

Son 74 senenin en kötüsünü yaşamaktalar


Yeni Zelanda, 1955 senesinden bu zamana kadar ülkede çıkmış olan en büyük orman yangını ile  mücadele etmesini aralıksız bir şekilde devam ettiriyor. Ülke içerisinde çıkmış olan bu büyük yangından dolayı 3.000 taneye yakın insan evlerinden çok hızlı bir şekilde tahliye edildi, acil bir durum ilan edilip alarma geçilmiş bir durumda.

Yeni Zelanda'nın Güney Adası'nda yer alan Nelson kenti içerisinde yer alan Güvercin Vadisi bölgesinden başlayıp yaklaşık olarak 2.100 hektar büyüklüğüne sahip bir alanı etkisi altına aldığı açıklanan bu büyük yangın bir türlü söndürülememekte. Çarşamba gününden bu zamana kadar aralıksız bir şekilde devam etmekte olan ve acil  bir durum ilan edilmiş bölge içerisinde 150 taneden çok itfaiyeci ile birlikte 23 tane yangın söndürme helikopteri bu yangına müdahale de bulunmayı aralıksız olarak devam ettiriyor. 

Güney Adası'nda yer alan Nelson kenti içerisinde başlamış olan bu büyük yangının 1955 senesinden bu zamana kadar ülkede çıkmış olan en büyük orman yangını olarak kayıtlara geçmiş olduğu da resmi bir şekilde ifade edildi. Diğer taraftan ise bu büyük durumdaki yangının bir tane çiftlikte başlamış olduğu ve kısa süre içerisinde yayılmış olduğu bilgisi de açık bir şekilde aktarılanlar arasında yer alıyor. 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.