Suriyeliler evlerine dönmeye başladı

Türkiye'nin Barış Pınarı Harekatı sayesinde Türk Silahlı Kuvvetleri'nin kontrolüne geçmiş durumda bulunan Suriye'nin kuzeydoğu bölgesinde güven ortamı her geçtiğimiz gün artmaya devam ediyor.

Suriyeliler evlerine dönmeye başladı


Türkiye'nin Barış Pınarı Harekatı sayesinde Türk Silahlı Kuvvetleri'nin kontrolüne geçmiş durumda bulunan Suriye'nin kuzeydoğu bölgesinde güven ortamı her geçtiğimiz gün artmaya devam ediyor. Operasyon yapılmadan önce teröristlerin kontrolünde bulunan bölge üzerinde, 1.000'lerce sayıdaki Suriyeli de burda yer alan evlerini terk etmek mecburiyetinde kalmıştı. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin bölgeye giriş yaparak terörden temizlemesi ile birlikte meydana gelen güven ortamını fırsat bilmiş olan Suriyeliler, evlerine geri dönüş yapmaya da başlamış durumda.

Birleşmiş Milletler'in İnsani İşler Eşgüdüm Ofisi (OCHA) sözcülerinden biri olan Jens Laerke, ülkenin içerisinde göç gerçekleştirmek mecburiyetinde kalmış en az 30.000 tane Suriyelinin ülkenin kuzeydoğu bölgesinde Türk ordusunun kontrolüne geçen bölgelere dönüş gerçekleştirdiği konusunda bir açıklama yaptı.

Cenevre içerisinde özel bir basın toplantısı gerçekleştiren Laerke burda; ''23 Ekim tarihinden itibaren 61.200 insan kendi bölgelerine dönüş gerçekleştirdi. Bunlar arasından 32.000 tanesi Haseke'ye, 29.000 tanesi de Rakka'ya gitmiş oldu. Bu söz konusu kişilerin yaklaşık olarak yarısına yakını da şu an içerisinde Türk ordusunun kontrolünde bulunan bölgeler üzerine Tel Abyad ile birlikte Ayn İsa ve  de Suluk'a dönüş gerçekleştirdi'' ifadelerine yer verdi.

23 Ekim tarihinden itibaren Suriye'nin kuzeydoğu bölgesinden ülkenin farklı bölgelerine göç gerçekleştirmek mecburiyetinde kalmış olanların sayılarının 139.000 taneyi geçtiğini de anlatmış olan Laerke, bunlar arasından ortalama 87.000 tanesinin Haseke, 35.000 tanesinin Rakka ve 17.000 tanesinin de Halepli olduğuna vurgu yaptı.

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.