Ayıplı biçerdöver davasını kazandı

Dünya üzerindeki en büyük tarım aletleri üreticileri arasında yer alan Amerika Birleşik Devletleri asıllı John Deere şirketi, Türkiye içerisinde 2005 senesinde satışını gerçekleştirdiği yaklaşık  olarak 13 tane 1450 CWS modeliyle birlikte 1450 WTS modelindeki biçerdöverlerden dolayı çiftçileri çok fazla mağdur etmiş oldu.

Ayıplı biçerdöver davasını kazandı


Dünya üzerindeki en büyük tarım aletleri üreticileri arasında yer alan Amerika Birleşik Devletleri asıllı John Deere şirketi, Türkiye içerisinde 2005 senesinde satışını gerçekleştirdiği yaklaşık  olarak 13 tane 1450 CWS modeliyle birlikte 1450 WTS modelindeki biçerdöverlerden dolayı çiftçileri çok fazla mağdur etmiş oldu. Mağdurlardan bir tanesi olan Batman asıllı Eşref Tarhan, 2005 senesi içerisinde Amerika Birleşik Devletleri asıllı firmadan adetini 120.000 Euro tutarından satın almış olduğu 3 tane biçerdöverin ayıplı bir durumda bulunmasından dolayı başlatmış olduğu hukuk mücadelesini Yargıtay'ın onay vermesiyle birlikte kazandı.

Bahsi geçen bu biçerdöverlerin ucuz maliyetli olmasından ötürü Brezilya içerisinde imal edilerek Türkiye'ye yollanmış olduğunu ve satışının gerçekleştirildiğini ifade eden Tarhan, devamlı olarak arıza vermekte olan biçerdöverleri mahkeme kararı ile birlikte teslim ederek şirketten 22.000 euro tutarında da ödeme almış olacak. Eşref Tarhan'ın elde etmiş olduğu söz konusu bu sonuç, ayıplı durumda bulunan biçerdöverlerden ötürü mağduriyet yaşamaya devam eden öteki çiftçileri de umutlandırmış bir durumda.

Söz konusu bu şirketin yetkililerinden konuyla alakalı olarak bir yanıt talep edildi fakat bu konuyla alakalı herhangi bir açıklama gerçekleştirilmedi.

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.