Tam 130 tane konut kullanılamaz bir duruma geldi

İsrail tarfından Gazze Şeridi'ne hafta sonunda gerçekleştirmiş olduğu saldırılar esnasında 130 tane konut kullanılmaz bir duruma gelmiş oldu.

Tam 130 tane konut kullanılamaz bir duruma geldi


İsrail tarfından Gazze Şeridi'ne hafta sonunda gerçekleştirmiş olduğu saldırılar esnasında 130 tane konut kullanılmaz bir duruma gelmiş oldu.

Gazze'de yer alan Bayındırlık ile İskan Bakan Yardımcısı görevinde bulunan Naci Serhan, yapmış olduğu yazılı açıklama içerisinde, İsrail'in gerçekleştirmiş olduğu saldırıları sonucunda 130 tane apartman dairesinin yıkılmış olduğunu, 700 tanesinin de hasar görmüş olduğunu açık bir şekilde ifade etti.

Serhan ayrıca, Bakanlığa bağlı durumdaki teknik ve  de acil durum ekiplerinin, saldırıların başlamış olduğu an itibari ile görev başında bulunduğunu, enkazları hızlı bir şekilde kaldırıp sokakları açmış olduklarını ve riskli durumdaki binaları zararsız duruma getirmiş olduklarını da aktardı.

Sivillere yönelik olarak gerçekleştirilen bu saldırıları kınamış olan Serhan, bağışçı ülkeler tarafından evleri ile birlikte varlıklarını kaybetmiş Filistinlilere de yardım etmelerini talep etti.

İsrail' tarafından hafta sonunda Gazze Şeridi'ne düzenlenmiş olan saldırılar esnasında, 2 tanesi hamile 3 tane kadınla 2  tane bebeğin de aralarında yer aldığı 25 tane Filistinli şehit olmuş, 150 tane Filistinli  ise yaralanmıştı. Filistinli olan grupların Gazze'den İsrail tarafına atmış olduğu roketlerden dolayı da 1 tane Filistin asıllı olmak üzre 4 kişi yaşamını yitirmişti.

Yerel basın ise, bu sabah çok erken saatler içerisinde Filistinli gruplarla İsrail'in arasında  bir ateşkes sağlanmış olduğunu duyurmuştu.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.