17 Yaşındaki genç çok önemli bir güvenlik açığını tespit etti

Dell markasına sahip dizüstü bilgisayarlar ülkemiz içerisinde çok fazla tercih edilmekte. Son zamanlar içerisindeyse Dell şirketinin başı SupportAssist adlı programla adeta belada.

17 Yaşındaki genç çok önemli bir güvenlik açığını tespit etti


Dell markasına sahip dizüstü bilgisayarlar ülkemiz içerisinde çok fazla tercih edilmekte. Son zamanlar içerisindeyse Dell şirketinin başı SupportAssist adlı programla adeta belada. Hepimiz biliyoruz ki; yeni bir  tane dizüstü bilgisayar aldığımız zaman içinde bir çok uygulama yüklü bir durumda olur. Neredeyse hiç bir tanesini kullanmayız ve hatta bazı durumlarda bilgisayarı alır almaz  daha temiz bir format atıp bu tamamen gereksiz uygulamalardan  bir an önce kurtulmayı isteriz. Dell şirketinin de SupportAssist  isimli uygulaması bunlardan bir tanesi. Aslına bakılırsa güncelleştirmeyle alakalı işlemlerini yaptığından dolayı yararlı bir maksada da hizmet etmekteydi fakat bu defa öyle olmadı. Programa ait 3.2.0.90 sürümünden daha önceki versiyonları içerisinde çok ciddi bir güvenlik açığının bulunduğu da ortaya çıktı.

17 yaşında bulunan Bill Demirkapı adlı bir genç, bu  söz konusu açığı keşfetmiş oldu. Dell markasına sahip G3 15 dizüstü bilgisayarı için SSD  bir bellek almış bulunan Demirkapı, işletim sistemini tekrardan kurdu. Destekle alakalı uygulamalarının arasında SupportAssist adlı programı görmüş olan genç, bu söz konusu uygulamanın yönetici erişimlerine izninin bulunduğunu fark etti ve programı detaylı bir şekilde incelemeye başladı. Demirkapı'nın fark etmiş bulunduğu bu güvenlik açığı ise, sürücülerin detaylıca kontrol edilmesi amacıyla Dell şirketinin yerine değişik bir internet sitesine yönlendirilebilmekteydi. Bunun sayesinde sizinle aynı ağa bağlı durumdaki bir hacker, bilgisayarınıza kötü maksatlı yazılım gönderip bilgileri de istediği gibi çalabilirdi. 

Keşfetmiş bulunduğu güvenlik açığını Dell şirketine bildirmiş olan Demirkapı'nın haklı olduğu da açık bir şekilde ortaya çıktı. Dell şirketi konuyla alakalı çalışmalarını bitirdi ve SupportAssist adlı uygulamanın  daha yeni bir versiyonunu kullanıcıların hizmetine sunmuş bir durumda. Eğer ki sizlerin de Dell markasına sahip bir dizüstü bilgisayarınız varsa ve SupportAssist isimli programınızın mevcut sürümü 3.2.90.0 ve  çok daha alt bir versiyondaysa hemen güncelleme işlemini yapmanızı öneriyoruz.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.