Teslimatın zamanında yapılacağı açıklandı

S-400 hava savunma sistemlerinin teslimatı ile alakalı soruları cevaplayan Kremlin Sözcülerinden Dmitriy Peskov; ''Teslimatla alakalı süreç, hali hazır bir şekildeki anlaşmanın gerektirmekte olduğu biçimde zamanında gerçekleştirilecek'' şeklinde bir açıklama yaptı.

Teslimatın zamanında yapılacağı açıklandı


S-400 hava savunma sistemlerinin teslimatı ile alakalı soruları cevaplayan Kremlin Sözcülerinden Dmitriy Peskov; ''Teslimatla alakalı süreç, hali hazır bir şekildeki anlaşmanın gerektirmekte olduğu biçimde zamanında gerçekleştirilecek'' şeklinde bir açıklama yaptı. Peskov ayrıca, teslimat süreci içerisine geçilip geçilmemiş olduğu biçimindeki 2. soruyla alakalı olarakta; ''teslimatla alakalı süreç bir bütün şeklinde ele alınacak olursa, o durumda teslimatın yapılma aşamasında bulunduğunu söylemenin olanaklı olduğunu'' açık bir şekilde ifade etti.

Diğer taraftan Rusların yapmış olduğu S-400 isimli hava savunma sistemlerinin ülkemize teslimatı yaklaşmaktayken, Amerika Birleşik Devletleri'nden söz konusu bu durumla alakalı bir açıklama daha yapıldı. CNBC’ye konuşma gerçekleştiren bir tane Amerikalı yetkili, ülkemizin Rusya’dan S-400  isimli hava savunma sistemleri satın almış olmasına yönelik sert açıklamalar gerçekleştirdi. Kanala konuşma gerçekleştiren bir tane Amerika Birleşik Devletleri'nin Dışişleri Bakanlığı'nda görevli yetkilileri; ''S-400 hava savunma sistemleri teslimatını bitirirse Türkiye’nin fazlasıyla gerçek ve  de olumsuz sonuçlarla karşılaşacak olduğunun altını çizmekteyiz'' ifadelerine yer verdi. Adı konusunda bir açıklama yapılmayan yetkili isim ayrıca; ''NATO'da yer alan ülkelerin NATO sistemleri ile beraber çalışabilecek askeri teçhizatları tedarik etmeleri gerekli. Rus sistemlerinden herhangi bir tanesi bu standarda  hiç bir şekilde uymayacaktır'' şeklinde konuştu.
 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.