Qualcomm şirketinden yeni bir tane saat işlemcisi

Snapdragon isimli serileri sayesinde ismini çok iyi duyurmayı başaran Qualcomm şirketi, akıllı saatlere özel olarak yeni bir tane yonga setini piyasaya çıkartma konusunda plan yapıyor.

Qualcomm şirketinden yeni bir tane saat işlemcisi


Snapdragon isimli serileri sayesinde ismini çok iyi duyurmayı başaran Qualcomm şirketi, akıllı saatlere özel olarak yeni bir tane yonga setini piyasaya çıkartma konusunda plan yapıyor. Qualcomm şirketinin şu zamanki işlemcilerinden Wear 3100 isimli modeli, 32 bit desteği bulunan 28 nm özelliğine sahip A7 tabanı bulunan CPU çekirdeklerini kullanmakta. Geçmiş olduğumuz yıl Wear 3100 isimli sistemi piyasaya çıkarttıkları zaman Qualcomm şirketi, çok daha kısıtlı bir şekilde daha büyük işlemciler kullanmış olduğunu ve bu durumun ise güç tasarrufuna etki edecek olduğunu ileri sürmüştü fakat işlemcinin 28 nm özelliğe sahip olması, verimli  bir şekilde güç kullanımı yapmanın tam tersine daha az bir kullanım zamanına neden olmaya başlamıştı. 

WinFuture sitesi tarafından açıklanan raporlarına bakılırsa şu zamnalarda çıkan test platformları, LPDDR3 RAM ile birlikte 8 GB'lik bir EMCC depolama alanına sahip. Qualcomm şirketinin yeni açıklanan işlemcisi, Track 3 ismi verilmiş olan güç tasarrufuna yardımcı olabilecek bir özelliği de üzerinde barındıracak Raporlar içerisinde belirtilenlere bakılırsa yeni işlemcinin adı ''Wear 429'' şeklinde karşımıza çıkacak.  

Şu an içerisinde hali hazırda bulunan WearOS cihazları ise daha önce paylaşılan Wear 2100 isimli platformları kullanmakta. En son çıkmış olan Wear 3100 işlemcisi de yalnızca birkaç tane cihaz üzerinde kullanıma çıkartılmıştı. Wear 429 isimli işlemcinin şu anda sadece bir söylenti olarak karşımıza çıktığını ve bu durumu bir akıllı bileklik üzerinde görene kadar beklememizin gerekli olduğunu hatırlatmamızda da bir yarar görüyoruz.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.