Uçakların bombaladığı açıklaması yapıldı

Hindistan'a ait olan savaş uçakları, Keşmir kontrol hattında yer alan Muzafferabad bölgesi içerisinden Pakistan hava sahasına giriş yaptı.

Uçakların bombaladığı açıklaması yapıldı


Hindistan'a ait olan savaş uçakları, Keşmir kontrol hattında yer alan Muzafferabad bölgesi içerisinden Pakistan hava sahasına giriş yaptı. Pakistan uçaklarının yapmış olduğu müdahalesinin hemen sonrasında Hindistan tarafına kaçmış olan uçaklardan bir tanesinin ise Pakistan topraklarına bomba bıraktığı açıklandı.

Pakistan Silahlı Kuvvetlerinin Sözcüsü görevinde bulunan Tümgeneral Asıf Gafur, Twitter üzerinden yapmış olduğu açıklama içerisinde, Hindistan Hava Kuvvetlerine ait durumdaki savaş uçaklarının Keşmir kontrol hattı üzerindeki Muzafferabad  bölgesi içerisinden Pakistan hava sahasını ihlal etmiş olduğunu, sınır bölgesinden 5 ila 6 kilometre kadar içeri  girmiş olan uçaklardan bir tanesinin Pakistan savaş uçakları tarafından yapılan müdahalesinin sonrasında Hint  tarafına kaçtığı esnada aceleyle bir bomba bırakmış olduğunu ifade etti.

Gafur ayrıca, Hint uçağının bırakmış olduğu bombanın sınır eyaletlerinden  Hayber-Pahtunhva'da yer alan Balakot kentinin civarında bir bölgeye düşmüş olduğunu da ifade etti. Bombanın düşmüş olduğu arazi ile birlikte bomba kalıntılarının fotoğraflarını  paylaşmış olan Gafur, herhangi bir  şekilde maddi hasar ya da can kaybı yaşanmamış olduğunu ifade etti.

Hindistan içerisinde 14 Şubat tarihinde paramilis konvoyunu hedef almış bulunan bombalı  saldırı esnasında 44  tane asker yaşamını yitirmiş, 20 tane asker ise yaralanmıştı. Yeni Delhi'nin yönetimi saldırıyla alakalı olarak Pakistan'ı suçlamış, saldırıyı kınamış olan Pakistan da bu  suçlamaları reddetmişti.

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.