TikTok isimli uygulamaya büyük ceza

Federal Ticaret Komisyonu tarafından bugün yapılmış olan açıklama içerisinde TikTok platformunun, çocuklarla alakalı gizlilik kurallarının ihlal ediliyor olmasından dolayı 5,7 milyon dolar tutarında bir para cezasıyla cezalandırılmış olduğunu açıkça belirtti.

TikTok isimli uygulamaya büyük ceza


Federal Ticaret Komisyonu tarafından bugün yapılmış olan açıklama içerisinde TikTok platformunun, çocuklarla alakalı gizlilik kurallarının ihlal ediliyor olmasından dolayı 5,7 milyon dolar tutarında bir para cezasıyla cezalandırılmış olduğunu açıkça belirtti. Kısa forma sahip video uygulamasının, 13 yaşın altında yer alan kullanıcıların platforma katılabilmesi amacıyla federal yasalar gereğince ebeveyn onayını alacak olması gerekli. Daha öncesinde 13 yaşın altında bulunan kişiler tarafından yüklenmiş bütün videoların kaldırılacak olduğu konusunda da açıklama yapıldı.

FTC ayrıca, TikTok uygulamasının çocuklardan yasadışı bir şekilde kişisel bilgi toplamakta olduğunu ve ebeveynlerinin izinleri hiç bir şekilde alınmadan COPPA’yı (Çocukların Çevrimiçindeki Gizlilik Koruma Yasası) ihlal edip çocukları uygulamaya kabul etmiş olduğunu ifade etmekte. COPPA ise, TikTok ile birlikte Musical.ly benzerindeki çocukları hedef kitlesine almış bulunan herhangi bir  tane uygulamanın ya da web sitesinin, 13 yaşından daha küçük çocuklara kişisel bilgileri bir tane uygulama ya da web sayfasıyla paylaşma hususun ebeveyn izni mecburiyeti getirmekte.

Amerika Birleşik Devletleri içerisinde faaliyet göstermekte bulunan nerdeyse her sosyal ağ ile birlikte çevrim içindeki hizmet, kullanıcıların 13 yaşın altında yer alan çocukların ürünü kullanabilmelerini yasaklayan koşulları kabul etmelerini talep ediyor. FTC’nin yapmış olduğu açıklamaya bakılırsa Musical.ly isimli platformun kullanıcılarının çok büyük bir bölümü, 13 yaşın altında ve de 13 yaşın altında yer alan çocukların Musical.ly hesapları oluşturmuş olduklarıyla alakalı olarak, anne babalardan 1.000'lerce sayıda şikayet mevcut.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.