Bu yarışmanın adı 'Oyunumu Kodluyorum'

Ortaokul öğrencilerinin katılım sağlayabilecekleri '‘oyunumu kodluyorum’' isimli özel yarışmanın ikincisi yakında başlıyor.

Bu yarışmanın adı 'Oyunumu Kodluyorum'


Ortaokul öğrencilerinin katılım sağlayabilecekleri '‘oyunumu kodluyorum’' isimli özel yarışmanın ikincisi yakında başlıyor. En son başvuru yapılabilecek tarih olarak 2 Nisan açıklaması yapılan bu yarışmanın asıl maksadı, öğrencilerin 21. yüzyıl becerileri kazanabilmesini sağlamak.

Birincisi 2018 senesi içerisinde gerçekleşmiş olan '‘Oyunumu Kodluyorum’' isimli yarışmanın, 2.'siyle alakalı başvurular başlamış durumda. Yarışma için son katılma tarihi ise 2 Nisan. Yarışmayla alakalı hazırlanmış olan projeler ise; '‘Scratch'’ isimli platform üstünden yasarlanmış olacak ve başvurular Eğitim ile Bilişim Ağı (EBA) üzerinden gerçekleştirilebilecek. Cebeci Ortaokulunun Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen '‘Oyunumu Kodluyorum’' isimli yarışma Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı durumdaki ortaokulların katılımları ile gerçekleşecek. Ankara Valiliği’nin de sponsor olduğunu açıkladığı bu yarışma için; EBA ile birlikte TÜBİTAK,  HAVELSAN, ROKETSAN, ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii,  ODTÜ Teknokent, TÜRKSAT, HACETTEPE STEM & MAKER LAB,  BTK Güvenli İnternet Merkezi ile birlikte Ankara Kalkınma Ajansı danışmanlık yapmakta. Her okul içerisinden en çok 6 ekibin katılabilecek olduğu ve her ekibin 1 tane oyun sunabileceği bu yarışma içinde, oyunun ve oyun içinde yer alan karakterlerin adlarının Türkçe olması gerekli. Son değerlendirmeyle birlikte ödül töreni de 25 Nisan tarihi içerisinde yapılmış olacak.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.