Venezuela'lılar ülkeyi terk etmeye başladı

Venezuela'nın Devlet Başkanı  görevinde bulunan Nicolas Maduro’nun emri ile Tachira bölgesi içerisindeki 3 tane sınır kapısı tekrar açıldı.

Venezuela'lılar ülkeyi terk etmeye başladı


Venezuela'nın Devlet Başkanı  görevinde bulunan Nicolas Maduro’nun emri ile Tachira bölgesi içerisindeki 3 tane sınır kapısı tekrar açıldı. Kapıların açılması ile birlikte şafak vaktinde binlerce sayodaki insan Simon Bolivar uluslararası köprüyü kullanıp, Kolombiya’da yer alan Cucuta kentine geçmeye çalışmakta.

Venezuela'nın Devlet Başkanı  görevinde bulunan Nicolas Maduro, Kolombiya'yla sınır kapılarının tekrardan açılması konusunda bir talimat vermişti. Sınır kapıları, 22 Şubat tarihinden bu yana yabancı yardımların kontrolsüz bir şekilde ve de  denetimsiz olarak  ülkeye sokulabilmesini ve yardım isminin altında kaçakçılık yapılmasının engellenebilmesi amacıyla tamamen kapatılmıştı. Gıda ile birlikte ilaç sıkıntısını hafifletebilmek amacıyla verilmiş olan bu emirden sonra binlerce sayıdaki Venezuela vatandaşı, ülkesinde yer alan zorlu şartlardan kaçabilmek amacıyla sınır kapılarına yönelmiş bir durumda. 


Geçişlerin başlamış olmasından sonra Maduro sosyal medya hesabı üstünden; ''Egemenliğimizi tam anlamı ile yerine getirmekteyken, 8 Haziran Cumartesi gününde başlamış olan Tachira Eyaleti üzerinden, Kolombiya'yla sınır geçişlerinin açılması konusunda emir vermiştim. Bizler bağımsızlığımız ile birlikte özerkliğimizi sıkı bir biçimde savunmakta olan barış insanlarıyız'' ifadelerine yer verdi. 

Yayalar için tekrardan açılmış olmasına karşın sınır geçişleri üzerinde araç dolaşımına hiç bir şekilde izin verilmemekte. 2 ülkenin arasında 2.219 kilometreden oluşan bir kara sınırı yer alıyor. 22 Şubat tarihinden bu zamana kadar Maduro’nun talimatı ile birlikte sınır kapıları tamamen  kapatılmış, Kolombiya'yla da her türden ilişki tamamen bozulmuştu. 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.