Google şirketinden yeni bir satın alma hamlesi

Google şirketi, bugün yapmış olduğu özel bir duyuru içerisinde analiz firması olan Looker’ı satın alacak olduğunu açıkladı.

Google şirketinden yeni bir satın alma hamlesi


Google şirketi, bugün yapmış olduğu özel bir duyuru içerisinde analiz firması olan Looker’ı satın alacak olduğunu açıkladı. Satın alma amacıyla 2,6 milyar dolar tutarında bir ödeme yapacak olan Google firması, bunu da Google Cloud’a ilave edecek.

Geçmiş olduğumuz senenin sonlarında Google Cloud platformunun başına getirilmiş olan Thomas Kurian, 2 firmanın müşteriler amacıyla tamamen tamamlanmış veri analiz çözümlerini sunacak olduğunu ifade ediyor. Bulut altyapı pazarı içerisinde 3. sırada yer alan Google Cloud platformu, Looker şirketini de bünyesine katıp bu alan içerisinde çok önemli bir ivme yakalayabilme potansiyeline de sahip.

Kurian, 2 firmayla ilgili bir şekilde; ''Ortak çalışmış olduğumuz pek çok müşterimiz de yer alıyor. Bu söz konusu satın almanın en güzel taraflarından biri de 2 firmanın birbirini uzun bir zamandan beri tanımakta olması. Ortak durumdaki bir kültürü paylaşmaktayız'' ifadelerine yer verdi.

Yapılmış olan bu söz konusu satın alma Kurian’ın Google Cloud platformunu büyütme gayretleri arasında yer alan en büyük anlaşması olarak öne çıktı. Firma, daha öncesinde 2016 senesi içerisinde 625 milyon dolar tutarındaki bir ücretle Apigee şirketini de satın almıştı. 2 firmanın ortak müşterilere sahip olabilmesinin yanında Looker şirketinin çok daha pahalı ürünler satılması amacıyla net bir kazanç getirmesi de gerekli.

Eğer ki her şey tamamen yolunda gider ise 2 firmanın arasındaki anlaşmanın bu yıl içinde tamamlanacak olduğu düşünülmekte.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.