Nokia markası 5G desteğine sahip 2 telefon tanıtmaya hazırlanıyor

Çıkmış olan haberlere bakılır ise HMD Global şirketi, bu yıl içinde 2 tane Nokia 5G telefonunu piyasaya sürmüş olacak.

Nokia markası 5G desteğine sahip 2 telefon tanıtmaya hazırlanıyor


Çıkmış olan haberlere bakılır ise HMD Global şirketi, bu yıl içinde 2 tane Nokia 5G telefonunu piyasaya sürmüş olacak. Şu anda geliştirme aşaması içerisinde bulunan bu telefonların, 2019 senesinin 3. çeyreğine gelindiğinde raflar içerisindeki yerini alacak olduğu da düşünülmekte. Tabii ki pek çok ana akım markanın bu yıl içinde 5G desteğine sahip akıllı telefonlarını satışa sunacak olduğu da düşünülür ise, Nokia şirketinin de bu trendi takip edecek olması fazlasıyla normal.

Çıkacak bu iki tane telefon arasından amiral gemisi modeli Snapdragon 855  isimli popüler yonga setini kullanıyor olacak ve 5G bağlantıyla alakalı olarak X55 modemden yararlanacak. Orta segment klasmanı içerisinde yer alacak öteki telefonun ise Snapdragon 735 isimli işlemcisini kullanacak olması beklenmekte. Grafik kısmında Andreno 620 işlemcisini kullanacak olan orta segmentteki bu cihaz, 8 tane de çekirdeğe sahip durumda bulunacak.

Şu anda kesin bir bilgi olmasa bile amiral gemisi modelin Nokia 9 Pureview modelinin bir halefi olarak çıkacağı da düşünülmekte. Orta sınıf içerisinde yer alacak durumdaki 5G cihazın da Nokia 8.1 modelinin bir varisi olması konusunda beklenti var.

2019 senesinin 3. çeyreğinin artık fazla da uzak bir durumda olmaması ve firmanın amiral gemisindeki akıllı telefonu Nokia 9 PureView modelini halen pek çok ülkeye getirmemiş olması da fazlasıyla ilginç. Telefonun test aşamasıyla birlikte üretim safhası düşünüldüğü zaman, cihazın bu yılın 4. çeyreği içerisinde çıkış yapacak olması akla  daha da yatkın gibi durmakta.
 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.