Yemen içerisinde yoğun bir hava saldırısı

Suudi Arabistan öncülüğünde bulunan koalisyon güçleri, Sana merkezde bulunan Husilere ait  olan askeri mevziye 4 tane hava saldırısı gerçekleştirdi.

Yemen içerisinde yoğun bir hava saldırısı


Suudi Arabistan öncülüğünde bulunan koalisyon güçleri, Sana merkezde bulunan Husilere ait  olan askeri mevziye 4 tane hava saldırısı gerçekleştirdi. Şiddetli bir şekilde patlama seslerinin duyulmakta olduğu bu saldırının bilançosuna yönelik olarak halen bir açıklama ise gerçekleştirilmedi.

Diğer taraftan Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) merkezi bulunan Sky News Arabia  isimli televizyonunun bir zaman önce yapmış olduğu habere bakılırsa, koalisyon güçleri, Sana içerisinde çok ''nitelikli'' özel bir askeri operasyon gerçekleştireceğini de duyurdu. Koalisyon güçleri tarafından aktarılmış olan açıklama içerisinde, sivillerin korunması amacıyla gerekli tedbirlerin alınmış olduğu ifade edilmişti. Koalisyon güçlerinin sözcüsü görevinde bulunan Turki el-Maliki'nin bugün özel bir basın toplantısı düzenleyip operasyonun detaylarını açıklayabilmesi beklenmekte.

Husilere bağlı bulunan El-Mesira isimli televizyonu ise Husilere dayandırmakta olduğu haberde, koalisyon güçlerinin Amerika Birleşik Devletleri'nin yönlendirmesi ile tansiyonu yükseltmiş olduğu ve Sana'da çok yoğun bit bombardımana hazırlanmakta olduğu ifade edilip, bu gerçekleşen tırmandırışın karşılıksız  bir şekilde kalmayacağı ifade edildi.

Yemen asıllı taraflar, BM himayesi içerisinde İsveç'in Stockholm kenti içinde 6 ila 13 Aralık tarihleri arasında düzenlenen istişare toplantılarında esirlerin değişiminin yanı sıra  Hudeyde Limanı ve de Taiz'le alakalı bir anlaşma imzalamıştı. İsveç'te imzalanmış olan anlaşmanın uygulanması hususundaysa şu zamana kadar somut bir ilerleme gerçekleşmedi.

Uzun bir zamandan beri siyasi istikrarsızlığın devam ettiği  Yemen içerisinde, Husilerle hükümete bağlı bulunan güçler arasında çatışmalar yaşanmakta. Husiler ise, Eylül 2014 tarihinden bu zamana başkent Sana ve bir takım bölgelerin denetimini elinde bulundurmayı sürdürürken, Suudi Arabistan öncülüğünde bulunan koalisyon güçleride Mart 2015 tarihinden bu zamana kadar Husilere karşı Yemen hükümetine açıkça destek vermekte.

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.