Yeni bir tanker krizi

İran'da yer alan yarı resmi haber ajanslarından ISNA'nın yapmış olduğu son dakika haberine bakılır ise İran Devrim Muhafızlarının Ordusu, 250.000 litre kadar yakıtı Birleşik Arap Emirlikleri'ne kaçırma aşamasında bulunan bir tankere el koymuş durumda.

Yeni bir tanker krizi


İran'da yer alan yarı resmi haber ajanslarından ISNA'nın yapmış olduğu son dakika haberine bakılır ise İran Devrim Muhafızlarının Ordusu, 250.000 litre kadar yakıtı Birleşik Arap Emirlikleri'ne kaçırma aşamasında bulunan bir tankere el koymuş durumda. Tankerin bandırası konusunda bir bilgi aktarılmazken yakıt yüklü  durumdaki geminin Hürmüzgan'a götürülmüş olduğu ifade edildi.

Basra Körfezi üzerinde çok daha yeni bir petrol tankeri gerginliği yaşanmaya başladı. İran Devrim Muhafızları tarafından Birleşik Arap Emirlikleri üzerine kaçak bir şekilde dizel yakıt götürmekte olduğu ileri sürülerek bir tankerin alı koyulmuş olduğu ifade edildi.

Tankerin bandırası konusunda bir bilgi aktarımı yapılmazken yakıt yüklü bir durumda bulunan geminin Hürmüzgan'a götürülmüş olduğu açıklandı. Tankerde yer alan 11 kişiden oluşan mürettebatın da gözaltına alındığı açıklandı.

İngiltere tarafından 4 Temmuz tarihi içerisinde İran'a ait bir tane tankere Cebelitarık'ta alıkoyma kararı almasının sonrasında Basra Körfezi ile birlikte Hürmüz Boğazı'nın olduğu bölgede gerilim tırmanmaya başlamıştı.

İran ilk olarak 13 Temmuz tarihi içerisinde Panama bandrasına sahip bir tane petrol tankerine hemen sonrasında ise 31 Temmuz tarihi içerisinde menşei konusunda bir açıklama yapılmayan farklı bir tankere el koymuş idi.

Devrim Muhafızları'na bağlı durumda bulunan gemiler öte yandan 19 Temmuz tarihi içerisinde Stena Impero adına sahip bir İngiliz petrol tankerini de içinde yer alan 23 kişiden oluşan mürettebatıyla beraber kıyısına çekmiş idi.

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.