Manisa Volkswagen şirketini bekliyor

Ticaret Bakanı  görevinde bulunan Ruhsar Pekcan'ın, Volkswagen şirketinin Manisa iline bir yatırım gerçekleştireceği şeklindeki açıklaması, kent içerisinde çok büyük bir sevince sebep oldu.

Manisa Volkswagen şirketini bekliyor


Ticaret Bakanı  görevinde bulunan Ruhsar Pekcan'ın, Volkswagen şirketinin Manisa iline bir yatırım gerçekleştireceği şeklindeki açıklaması, kent içerisinde çok büyük bir sevince sebep oldu. Sanayiciler, üretimle birlikte ihracat konusunda ülke ekonomisine çok daha fazla katkı sağlamayı beklemekteyken, Manisa ilinde yer alanlar da istihdamın artacak olduğunu düşünmeye başladı.

Volkswagen şirketinin Manisa ilinde kuracak olduğu tesis, Alman  asıllı otomobil devi firmanın dünya üstündeki 123. fabrikası olarak yer alacak. Volkswagen şirketinin Manisa ilinde gerçekleştirecek olduğu bu yatırımının ortalama olarak 1 milyar Euro tutarının daha üstünde olması konusunda bir beklenti var. Halk ile birlikte iş dünyasında yer alan önde gelenler, Manisa ilinin seçilmiş olmasının çok doğru bir adım olduğunu ifade ederken, 1,3 milyar Euro tutarındaki dev yatırımla ilgili olarak Türkiye'yi tercih etmiş olan Volkswagen şirketinin Manisa ilinde kurma konusunda planlar yaptığı fabrikada 5.000 kişinin istihdam edilecek olduğu da ön görülmekte.

Ege İhracatçılar Derneğinin Başkanı  görevinde bulunan Ayberk Aloğlu, bu söz konusu yatırımın Manisa iline gelmesi konusunda emeği geçmiş olan ilk sırada Cumhurbaşkanı görevinde bulunan Recep Tayyip Erdoğan, Manisa  ilinin görevli durumdaki milletvekilleri ve Bilim Sanayi Teknoloji Komisyonunda yer alan üyelere teşekkürlerini iletip, bu büyük yatırımın iş dünyası yönünden fazlasıyla umut verici bir durumda bulunduğunu da ifade etti. 
 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.