Yunanistan'da gerçekleştirilen gösterilerde olay çıktı

Sözleşmeli  olarak görev yapan öğretmenlerin sokağa inmiş olduğu Atina'da polis ekipleriyle göstericilerin çatıştığı haberi bildirildi.

Yunanistan'da gerçekleştirilen gösterilerde olay çıktı


Sözleşmeli  olarak görev yapan öğretmenlerin sokağa inmiş olduğu Atina'da polis ekipleriyle göstericilerin çatıştığı haberi bildirildi. Parlamento ile birlikte Başbakanlık binasının yer aldığı caddeye girmeyi isteyen protestocular, yolu kesmiş olan polis otobüslerini devirmek için çalıştı.

Yunanistan'ın başkenti  olan Atina içerisinde sözleşmeli bir şekilde görevli öğretmenlerin düzenlemiş olduğu protesto gösterisi kapsamında, bazı gruplarla birlikte polis ekiplerinin arasında bir arbede yaşandığı bildirildi. Farklı sendikaların yapmış olduğu çağrılardan dolayı, kent merkezinde yer alan Sintagma Meydanı'na yürümeye başlayan büyük bir kısmını ise sözleşmeli olarak görev yapan öğretmenlerin oluşturmakta olduğu yüzlerce sayıdaki gösterici, öğretmenlerin atanma konusundaki kriterlerini değiştirmiş olan yasa tasarısına karşı bir protestoda bulundu

Başbakan  görevinde bulunan Aleksis Çipras ile birlikte Eğitim Bakanı  görevinde bulunan Kostas Gavroglu'yla görüşme  yapmayı isteyen  göstericiler, ilk önce Meclis binasına daha sonrasında ise Başbakanlık binasının yer aldığı caddeye giriş yapmak istedi.

Polis ekiplerinin engeli ile karşılaşmış olan göstericilerden bir kısmı ise, caddeyi kapatmış olan  polis otobüslerini devirmeyi istedi. Bu durumun üstüne ise çevik kuvvet ekipleri  hızlı bir şekilde göz  yaşartıcı gaz kullanarak bir müdahalede bulunmaya başladı.

Yunan medyası içerisinde çok geniş bir şekilde yer alan haberlere bakılırsa, meydana gelen bu arbedede 2 kişinin  yaralanmış olduğu bilgilerine yer verildi.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.