Samsun ilinde tekli eğitime geçilecek

Samsun ilinin Valisi  görevindeki Osman Kaymak, 2019 senesinin sonunda 2'li eğitimden tekli eğitime geçilecek olduğunu açıkladı.

Samsun ilinde tekli eğitime geçilecek


Samsun ilinin Valisi  görevindeki Osman Kaymak, 2019 senesinin sonunda 2'li eğitimden tekli eğitime geçilecek olduğunu açıkladı. Kaymak, İl Milli Eğitim Müdürlüğünün tarafından Samsun Büyükşehir Belediyesinin Çok Amaçlı Salon içerisinde gerçekleştirilen ''2023 Eğitim Vizyonunun Değerlendirme Çalıştayı kapsamında, kendisinin de halen bir veli olduğunu ifade etti. Herkesin eğitim le alakalı söyleyecek bir sözünün olduğunu açıklayan Kaymak; ''Hepimiz aslına bazı zamanlar okullarda gerekli öğretmenlerle birlikte öğrencilerimizin yaşamakta olduğu problemlere şahit olmaktayız. Hepimizinde eğitim konusunda söyleyecek olduğu bir şeyler mevcut. O açıdan bu çalıştay içerisinde herkes tecrübelerini  açık bir şekilde anlatsın, düşüncesini de çok rahat bir biçim ortaya koysun ve çıktıları beraber yorumlayalım. Saha içerisinde insanları dinleyip, onlar üstünden yorum yapıp bir sonuca vararak doğruyu keşfedebilmek gerçekten fazlasıyla önemli'' ifadelerine yer verdi.

Kaymak, kent içerisinde komple tekli eğitime geçilecek olduğunu da söyleyerek sözlerini şöyle sürdürdü; ''Samsun ili içerisinde 2019 senesinin sonunda 2'li eğitimden tekli bir eğitime geçiş yapıyoruz. Yani buda demek oluyorki okul binalarını bitiriyoruz. 70 kişilik sınıflar içerisinden 20 ila 25 kişilik olan sınıflara düşüş gerçekleştiriyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız  yapmış olduğu bir konuşması içerisinde; ''Ben de toplamı 50 kişilik olan sınıflarda okudum'' ifadelerine yer vermişti. Aslına bakılırsa bazen bina da fazla önemli durumda değil ancak içini doldurabilecek öğretmenle birlikte öğrenci  çok daha önemlidir. O açıdan öğretmenlerimizin yetişebilmesi de fazlasıyla önemli. Bunun yanında okul ile birlikte veli ve de öğretmen eğitimlerini fazlasıyla önemsemekteyiz. Kent içerisinde yapılacak projelerin arasında Türkiye'ye örnek  olabilecek çalışmaların bulunduğunu da düşünmekteyiz. ''Maarif Hareketi'' ile birlikte ''Samsun İçin Okuma Vakti'' isimli projeler ise bunların arasında. Akademik başarıyı ise çok fazla önemsemekteyiz. Çocukların çok daha iyi bir mesleğinin bulunmasının yanında çok iyi bir insan olabilmelerini de istemekteyiz.''

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.