243 Tane okul servisinin trafikten men edildiği açıklandı

İçişleri Bakanlığı tarafından önceki gün okul çevreleriyle birlikte servis araçları detaylı bir şekilde denetlendi. 1.733 tane araçla birlikte şoförlerine ceza kesildi, 2.670 tane araması olan kişi yakalandı.

243 Tane okul servisinin trafikten men edildiği açıklandı


İçişleri Bakanlığı tarafından önceki gün okul çevreleriyle birlikte servis araçları detaylı bir şekilde denetlendi. 1.733 tane araçla birlikte şoförlerine ceza kesildi, 2.670 tane araması olan kişi yakalandı. Bu esnada, ekipler tarafından eksikliği tespit edilmiş 243 tane okul servis aracıda trafikten men edilmiş bir durumdayken 198 tane iş yerinin hakkında idari bir şekilde işlem gerçekleştirildi.

Bakanlık tarafından yapılmış olan yazılı açıklamaya bakılır ise, Emniyet Genel Müdürlüğü ile birlikte Jandarma Genel Komutanlığı’na bağlı durumda bulunan birimler tarafından önceki ülkenin tamamında eş zamanlı bir şekilde 48.673 tane personelin katılmasıyla birlikte ''Çocuk ile Gençlerin Korunmasına Yönelik Okul Çevreleri ile Okul Servis Araçları Denetim Uygulaması'' gerçekleştirildi.  Uygulama ile birlikte huzur ve  de güven ortamının devamlılığının sağlanabilmesinin yanı sıra ilkokul ile birlikte ortaokul, lise ve de üniversite çağında bulunan çocuklarla birlikte gençlerin her türden suçtan uzak tutulabilmesi, öğrencilerin eğitimle birlikte öğretimlerini daha güvenli ortamlar içerisinde devam ettirmelerinin sağlanması ve araması bulunan kişilerin yakalanabilmesi amaçlanmıştı.   

Polis ile birlikte jandarma ekipleri tarafından denetlenen 31.600  tane okul servis aracı içerisinden 208 tanesine ''Okul Servis Araçları Yönetmeliğine uymamaktan'' dolayı, 84 tanesine ''emniyet kemerini takmamaktan'' dolayı, 55 tanesine ''çok fazla yolcu taşımaktan'' ve 1.386' tanesine de öteki ihlallerden olmak üzre toplamda 1.733  tane araçla birlikte şoförüne ceza kesilmiş oldu.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.