Chrome için yeni bir özellik yolda

Son gelmiş olan haberlere bakılırsa Google Chrome isimli tarayıcı, kullanıcıların dinlemekte oldukları içerikleri klavye üstünden kontrol edebilmelerine bir imkan tanıyor olacak.

Chrome için yeni bir özellik yolda


Son gelmiş olan haberlere bakılırsa Google Chrome isimli tarayıcı, kullanıcıların dinlemekte oldukları içerikleri klavye üstünden kontrol edebilmelerine bir imkan tanıyor olacak. Güncelleme ise, internet üzerindeki dolaşım deneyiminizi geliştirebilmeye yönelik  bir şekilde olsa bile arka planda yer alan sayfaları da etkilemiş olacak. Farklı bir deyiş ile birlikte YouTube üstünden 15 tane sekme önce bir tane şarkı açtıysanız sekmeleri hiç bir şekilde değiştirmeden şarkıyı durdurabiliyor olacaksınız.

Güncelleme sonrasında ise sadece durdurma ile birlikte başlatma seçenekleri ilave edilmeyecek, aynı zaman içerisinde '‘önceki parça’' ile birlikte '‘sonraki parça’' benzerindeki seçimler de yapılabiliyor olacak. Chrome tarayıcısı hali hazır bir şekilde bünyesinde pek çok kısayol tuşu bulunduruyor olsa bile YouTube üzerinde dinlemete olduğunuz bir şarkıyı durdurabilmek amacıyla sekmeye geri dönüş yapmanız gerekliydi. Yeni gelmiş olan güncelleme sayesinde bu problemde artık tamamen ortadan kalkmış oluyor.

Chrome tarayıcısının bu uygulamaya geçiş yapacak ilk internet tarayıcısı durumunda olduğunu söylemekte ise çok büyük bir fayda var. Chrome OS ile birlikte macOS ve de Windows işletim sistemlerinin tamamı, gelecek ay  içerisinde Chrome 73 isimli sürümle gelecek bu desteği almış olacak. Linux işletim sistemi desteğinin de sırada bulunduğu biliniyor olsa bile bununla ilgili tarih bilgisinin bulunmamakta olduğunu da söylesek yanlış olmaz.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.