8 Milyon kişi MEB'in kurslarına katıldı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB)'nın tarafından geçmiş olduğumuz sene gerçekleştirilen kurslara 8 milyon tanenin üstünde kursiyerin katılmış olduğu bilgisine ulaşıldı.

8 Milyon kişi MEB'in kurslarına katıldı


Milli Eğitim Bakanlığı (MEB)'nın tarafından geçmiş olduğumuz sene gerçekleştirilen kurslara 8 milyon tanenin üstünde kursiyerin katılmış olduğu bilgisine ulaşıldı. MEB'e ait olan verilere bakılırsa, Türkiye içerisinde 81 tane il ve ilçesi çerisinde Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğüne bağlı  bulunan 992 tane halk eğitimi merkeziyle birlikte 22 tane olgunlaşma enstitüsü olmak üzre 1.014  tane kurum faaliyet göstermekte. 

Bu kurumlar içerisinde 3.270  tane yaygın öğretim kurs programı ile ücretsiz  bir şekilde eğitimler gerçekleştirildiğine de değinmiş olan Milli Eğitim Bakan Yardımcısı görevinde bulunan Denemeç; ''Bunun dahilinde 2017 senesinde açılmış olan 339.645 tane kurs için 7 milyon 034.152  tane kursiyer katılım gerçekleşmişti. Toplum içerisinde oluşmuş durumdaki yaşam boyu öğrenme bilinciyle birlikte farkındalığı sonucunda 31 Aralık 2018 itibari ile açılmış olan 429.013 tane kursa, 8 milyon 292.729 tane kursiyer katılım gerçekleştirdi. Böylelikle 2017 senesine oranla %18´lik  bir artış yakalanmış oldu'' ifadeleri ile konuştu. Milli Eğitim Bakanlığının Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü'nün tarafından hijyen eğitimi ile birlikte okuma yazma kursları,  bağımlılık ile mücadele eğitimi, yabancı dil eğitimleri,  bilgisayar işletmenliği,  spor, giyim üretim teknolojisi, müzik ve gösteri sanatları, sağlık,  el sanatları teknolojisi ilk sırada olmak üzre 3.270 tane  kurs programının düzenlenmekte olduğuna da işaret etmekte bulunan Denemeç; ''Böylelikle vatandaşlarımızın kişisel durumdaki gelişimlerinin yanında mesleki  durumdaki bilgi ve becerileri de artırılmaya çalışılmaktadır'' ifadelerine yer verdi.

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.