Artık parola zorunluluğunu kaldırmayı istemekte

Microsoft şirketi, en yeni Windows 10 güncellemesi ile birlikte parola kullanma mecburiyetine bir son vermeyi amaçlamakta.

Artık parola zorunluluğunu kaldırmayı istemekte


Microsoft şirketi, en yeni Windows 10 güncellemesi ile birlikte parola kullanma mecburiyetine bir son vermeyi amaçlamakta.

Niçin bu hiç bir şekilde bilinmez ancak insanların gözünde dağ gibi büyümekte olan üşengeçlikler bulunmaktadır. Bunlardan bir tanesi ise Windows 10 işletim sistemi üzerinde 4 karakterden oluşan bir tane PIN kodu oluşturmak ve girmeyi istememek... Veyahut ''Gizleyecek herhangi bir şeyim yok'' şeklindeki bir düşünceyle direkt masaüstünü görmeyi istemekte buna neden olabilir.

Windows 10 işletim sistemi üzerinde parola veyahut pin kodu kullanmayı istemiyorsanız, kullanıcı hesabınızı yerel bir hesaba çevirmek mecburiyetindesiniz. Bu ise ayarlarınızla birlikte uygulamalarınızın senkronize bir durumda olmaması anlamına gelmekte. Yeniden bir Windows 10 kurduğunuz zaman her şeyi en başından düzenlemeniz gerekli ve bu bir zaman sonrada sinir bozucu bir hale gelebiliyor.

Microsoft şirketi, en sonunda da bu probleme bir çözüm getirmiş olacak. Şu anda Insider isimli programa dahil durumdaki kullanıcılar, 18309 numarasına sahip sürümle bu özelliğe kavuşmuş bir haldeler. Windows 10 işletim sistemine telefon numaranız ile giriş yaparak gelen SMS kodunu da girdikten hemen sonra doğrulamayı bitirmiş oluyorsunuz ve parola girmenize hiç bir şekilde gerek kalmamakta. Bu bahsi geçen özelliğin 2019 senesinin 2. yarısına kadar Windows 10 işletim sisteminin standart kullanıcılarına da gelecek olması konusunda bir beklenti var.

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.