Artık okulların tur düzenleyemeyeceği açıklandı

Yapılmış olan düzenleme ile birlikte dernek, belediye ve de okullar tarafından turlar gerçekleştirilmesinin önü komple kapatılmış oldu.

Artık okulların tur düzenleyemeyeceği açıklandı


Yapılmış olan düzenleme ile birlikte dernek, belediye ve de okullar tarafından turlar gerçekleştirilmesinin önü komple kapatılmış oldu.

Türkiye Seyahat Acentelerinin Birliği (TÜRSAB) tarafından, iç turizmi hareketlendirebilmek, yeni bir takım destinasyonlar açılmasını saplayabilmek maksadıyla seyahat acentelerinin iş geliştirmesi ve de yeni iş olanaklarının oluşturulması amacıyla özel bir program gerçekleştirildi. TÜRSAB'ın Yönetim Kurulu Başkanı  görevinde bulunan Firuz Bağlıkaya, bundan sonrasında seyahat acentesi kurulduğu zaman mesleki yeterlilik sigortası yaptırılacak olduğunu ve hiç bir şekilde teminat alınmayacak olduğunu açık bir şekilde ifade etti.

Bağlıkaya, öte yandan  dernek ile birlikte belediye ve de okullar tarafından tur gerçekleştirilmesinin önünün komple kapatılmış olduğunu da ifade etti. Turizm Yasası içerisinde yer almakta bulunan '‘kar amacı'’ isimli kavramının yeni yasa içerisinde yer almamakta olduğunu da ifade eden Bağlıkaya açıklamasında; ''Kar maksadı ile yapılmaktaysa tur olmaktaydı, kar maksadıyla yapılmamaktaysa tur olmamaktaydı, o ayrımı  tamamı ile kaldırdık. Böylelikle de dernekler ile birlikte belediyeler, okullar tarafından yapılmış olan turların önünü tamamen kapattık. ‘Tur, kar maksadı olsa da olmasa da seyahat acentesinin tarafından yapılır’ ifadelerine yer verdi. Bu şekilde bir madde bizim önümüzde çok önemli bir engeldi, bunu tamamen ortadan kaldırdık'' şeklindeki ifadelerine yer verdi.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.