Microsoft şirketinden HoloLens 2 tanıtımı

Dünya üzerindeki en büyük yazılım firmalarından bir tanesi olan Microsoft şirketi, 2. nesilden karma gerçeklik gözlüğü HoloLens 2 isimli modelini resmen duyurdu.

Microsoft şirketinden HoloLens 2 tanıtımı


Dünya üzerindeki en büyük yazılım firmalarından bir tanesi olan Microsoft şirketi, 2. nesilden karma gerçeklik gözlüğü HoloLens 2 isimli modelini resmen duyurdu. Pazar günü gerçekleşmiş olan lansman etkinliğiyle birlikte tanıtılmış olan HoloLens 2, firmanın tarafından gerçekleştirilen açıklamaya bakılır ise mikro elektro mekanik sistem (MEMS)'le birlikte her göze farklı farklı 2K çözünürlük sunmakta ve görüş açısının başına da 47 piksellik bir çözünürlük vaat etmekte.

Windows 10 isimli işletim sisteminin entegre edildiği açıklanan HoloLens 2 modeli, Qualcomm  şirketinin Snapdragon 850 Hesaplama Platformu üzerinden gücünü almakta. Bu bahsi platformun akıllı telefon işlemcileri üzerinden en büyük farkı da içinde harici bir  şekilde Holografik İşleme Ünitesi (HPU) yer alması. 5 kanaldan oluşan bir mikrofon girişi bulunan karma gerçeklik seti, dahili  bir durumda mekansal ses donanımıyla beraber işitsel bir şekilde 3 boyutlu bir mekan sunabilmekte.

Aynı bir akıllı telefon şarj ediyor gibi USB Type-C girişinin üstünden şarj edilebilmekte olan bu cihaz, biyometrik güvenlik bir şekildeyse iris tarayıcı sunmakta. HoloLens 2 modelinde dahili bir şekilde yer alan 8 megapiksel  özelliğine sahip sensör, görüntülü  bir şekilde görüşmelerin daha basit gerçekleştirilmesini sağlamakta. Lakin HoloLens 2 modelinin en fazla dikkat çeken özelliklerinden bir tanesi, yapay zeka desteği bulunan ToF sensörüyle birlikte kullanıcıların elleriyle hologram içeriklerle etkileşime girebilmesine izin veriyor olması. Lakin talep eden kullanıcılar göz takibinin yanı sıra sesli komutla birlikte de içerikler ile etkileşime girecek olabilirler.

Microsoft şirketi, HoloLens 2 isimli ürünü için 3.500 dolar tutarında bir fiyat etiketi belirlemiş durumda. Bu ise cihazın yaklaşık  olarak 18.500 Türk Lirası tutarındaki bir fiyat etiketine sahip olarak karşımıza çıkacağı anlamına gelmekte.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.