Cuma günü 18 milyon tane öğrenci karne almış olacak

9 gün süren bayram tatilinden sonra öğrenciler için  ilk ders zili pazartesi günü çalmış olacak. Bu ise  öğrencilerin okul içerisindeki son haftası olarak öne çıkacak.

Cuma günü 18 milyon tane öğrenci karne almış olacak


9 gün süren bayram tatilinden sonra öğrenciler için  ilk ders zili pazartesi günü çalmış olacak. Bu ise  öğrencilerin okul içerisindeki son haftası olarak öne çıkacak. 17 Eylül 2018 Pazartesi gününde başlamış olan 2018 ila 2019 eğitim ve  öğretim senesi, cuma gününde artık sona ermiş olacak. Okul öncesi ile birlikte ilköğretim ve  de ortaöğretim okulları içerisindeki yaklaşık  olarak 18 milyon tane  öğrenci, 14 Haziran Cuma gününde karne alıp uzun bir yaz tatiline girmiş olacak.

Okullar cuma günü kapanacak ancak lise son sınıf öğrencileriyle birlikte mezunlara Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) maratonu daha bitmiş bir durumda. YKS, 15 ila 16 Haziran tarihlerinin arasında yapılmış olacak. YKS için  temel  durumdaki yeterlilik testi 15 Haziran Cumartesi gününde yapılırken 16 Haziran Pazar günü ise alan yeterlilik ile birlikte yabancı dil testleri gerçekleştirilecek. ÖSYM'nin resmi takvimine bakıldığında ise, YKS için sonuçlar 18 Temmuz tarihi içerisinde açıklanmış olacak.


Ortaokuldaki son sınıfın öğrencileri, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) dahilinde yapılmış olan merkezi sınavların sonuçlarını da 24 Haziran tarihi içerisinde öğrenmiş olacak. Öğretmenlerin mesleki  durumdaki çalışmalarının ilk haftaları 17 ila 21 Haziran tarihi içerisinde, 2. haftası ise 24 ila 28 Haziran tarihi içerisinde olacak.

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.