Google Chrome yeni güncellemesiyle neler sunacak?

Kullanıcı sayısından dolayı internet tarayıcıları arasındaki en popülerlerinden bir tanesi olmayı başaran Google Chrome, en son  paylaştığı büyük güncellemenin üstünden çok kısa bir zaman geçmiş olmasına karşın kullanıcılar için yeni özellikler sunmuş olduğu Chrome 75 adlı güncelleme ile karşımıza çıkmış bir durumda.

Google Chrome yeni güncellemesiyle neler sunacak?


Kullanıcı sayısından dolayı internet tarayıcıları arasındaki en popülerlerinden bir tanesi olmayı başaran Google Chrome, en son  paylaştığı büyük güncellemenin üstünden çok kısa bir zaman geçmiş olmasına karşın kullanıcılar için yeni özellikler sunmuş olduğu Chrome 75 adlı güncelleme ile karşımıza çıkmış bir durumda. İşte karşımıza çıkan bu yeni güncelleme ile gelmiş olan dikkat çeken o yenilikler.

''Karanlık Tema'' özelliğinde güncelleme; Chrome 74 güncellemesiyle birlikte Android  işletim sistemli cihazlara gelmiş olan karanlık tema için Chrome 75 güncellemesiyle iyileştirilmiş  durumdaki bir arayüz ilave edildi. Sekme adlarının gri  renkli bir arka plan üstüne siyah yazılması ile alakalı gelmiş olan şikayetlerden sonra Google şirketi, sekme adlarını da beyaz renkle yazmaya başlamış oldu. Aynı zaman içerisinde eskiden daha da uğraşlı yollarla açmanız gerekli olan bu özellik, artık Ayarlar içinden direkt bir şekilde seçilebilir vaziyette olacak.

Bütün yapılan bu iyileştirmelere karşın kullanıcıların halen şikayetçi oldukları noktalar da bulunuyor. Bunlardan bir tanesi ise, karanlık temaya geçiş yapılmış olmasına karşın site arayüzlerinden bazılarının hale beyaz renkli olması. Google şirketi, bu problemi de Chrome 76 isimli güncellemeyle gidermiş olacak.

Şifre üretici isimli özellik; Google şirketi, 2017 yılında Android işletim sisteminin kullanıcılarına sözünü vermiş olduğu şifre üreticisini en sonunda Chrome’a ilave etti. Giriş ekranlarının olduğu kısımda karşımıza çıkacak  olan ''Güçlü Şifre Öner'' şeklindeki butona tıkladığımızda Chrome tarayıcısı, bize özel olarak bir şifre üretmiş olacak. Aynı zaman içerisinde şifre önerme butonunun yanında yer alan anahtar butonuna basmış olduğumuzda da o siteyle alakalı kaydedilmiş tüm şifreler önümüze sunulmuş olacak.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.