Ek ders ücretleri konusunda açıklama yapıldı

Milli Eğitim Bakanı görevinde bulunan Ziya Selçuk tarafından açıklanmış olan yeni eğitim ve öğretim çalışma takvimiyle alakalı modelin uygulanmasına yönelik olarak detaylar kesinleşmeye başladı.

Ek ders ücretleri konusunda açıklama yapıldı


Milli Eğitim Bakanı görevinde bulunan Ziya Selçuk tarafından açıklanmış olan yeni eğitim ve öğretim çalışma takvimiyle alakalı modelin uygulanmasına yönelik olarak detaylar kesinleşmeye başladı. Buna bakılır ise, 13 haftadan oluşan yaz tatilinin 2 haftalık kısmının nisan ile kasım ayları içerisinde birer hafta kalan ara tatiller şeklinde planlanmasını içermekte olan yeni çalışma takvimi ise 2019 ila 2020 eğitim ve öğretim senesinden itibaren bütün okul çeşitlerinde ve aynı esnada uygulanmaya başlanmış olacka. Takvime yönelik olarak herhangi bir şekilde pilot uygulama ise yapılmayacak.

Bakanlık, ise çalışma takviminin modeline bakıldığında öğretmenlerin mesleki durumundaki gelişimlerini de en başından planlamış olacak. Buna bakılır ise, mesleki durumdaki çalışmalar yıl başı ile yıl sonu şeklinde uygulanmaya devam ediliyor olacak lakin bunların bir bölümü de ara tatiller içerisinde yapılmak amacıyla Bakanlık tarafından yeniden düzenlenmiş olacak.

Bakanlık tarafından paylaşımı yapılacka olan mesleki çalışma takvimi içerisinde bütün dönemlere ait olan çalışma alanlarıyla beraber faaliyet planları da yer alıyor olacak. Öte yandan şu anda içinde bulunulmakta olan 2018 ila 2019 eğitim  ve öğretim senesinin mesleki çalışma dönemiyle beraber yıl sonu işlemleri  ise daha öncesinde planlanmış olduğu şekilde yürütülüyor olacak. Yeni gelecek bu takvimin 2018 ila 2019 eğitim senesinin mesleki çalışma dönemi için herhangi bir şekilde yansıması da bulunmayacak.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.