Sony şirketinden Playstation oyunlarıyla alakalı yeni bir plan

Sony şirketi, oyunlara dayanan diziler ile birlikte filmler üretebilmek amacıyla '‘PlayStation Productions’' isminde bir studio kurdu.

Sony şirketinden Playstation oyunlarıyla alakalı yeni bir plan


Sony şirketi, oyunlara dayanan diziler ile birlikte filmler üretebilmek amacıyla '‘PlayStation Productions’' isminde bir studio kurdu. Sony Studios ise ürünlerin dağıtımını üstlenmiş olacak fakat geçmişte öteki oyun devlerinin yapmış olduğu gibi markaları lisanslamamış olacak. Firmanın başkanı görevinde bulunan Shawn Layden, Hollywood Reporter’a vermiş olduğu bir demeç içerisinde bunun yalnızca daha çok para kazanabilmek amacıyla bir fırsat olmadığını, aynı zaman içerisinde Hollywood’un oyunlara yönelik önyargısını yıkabilmek amacıyla da fazlasıyla iyi bir fırsat olduğunu açık bir şekilde ifade etti.

Layden’ın ifade ettiğine bakılırsa pek çok yönetmen ile birlikte sahne yazarı da oyun dünyasını hiç bir şekilde anlamamakta. Bu durumun tam tersine ise PlayStation Prudictons stüdyosu, Marvel’ın elde etmiş olduğu inanması zor başarıyı göz önüne alıp Kevin Feige benzerindeki endüstrinin önemli adlarıyla da konuşmaya başlamış durumda. Layden öte yandan stüdyonun senelik ürün çıkartma benzerindeki bir politikasının yer almayacağını, ürünleri ise hızlı bir şekilde sunmak amacıyla acele etmeyecek olduklarını da açıkladı.

Stüdyo ise projelerin üretim aşamalarına çok önceden başladı fakat çıkacak ürünleri de halen açıklamadı. Bilinmekte olduğu gibi pek çok oyunun beyaz perdeye uyarlanmış  durumdaki versiyonu, izleyicilerin yorumları tarafında '‘facia’' şeklinde nitelendirilmekte. Bu duruma örnek bir şekilde '‘Prince of Persia’' adlı filmi verebiliriz. Asıl soru ise Sony şirketinin hayranları hayal kırıklığına hiç bir şekilde uğratmadan The Last of Us  ile birlikte Uncharted, Detroit: Become Human ya da Beyond Two Souls benzerindeki başyapıtları beyaz perdeye uyarlayabilmeyi başarıp başaramayacak olduğu... 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.