Emekli olan öğretmen bir matematik sergisi açtı

Emekli  durumdaki öğretmenlerden Nurten Alpaslan, İzmir ili içerisinde özel bir matematik sergisi açmış durumda.

Emekli olan öğretmen bir matematik sergisi açtı


Emekli  durumdaki öğretmenlerden Nurten Alpaslan, İzmir ili içerisinde özel bir matematik sergisi açmış durumda. '‘Herkes İçin Matematik’' adlı bir öğretim modeli ile çocuklara ve de yetişkinlere matematiği çok daha fazla sevdirmeyi amaç edinen ve farklı eğitimler vermiş olan Alpaslan, üretmiş olduğu materyalleri de burada açık bir şekilde sergilemekte.

'‘Herkes İçin Matematik’' isminin altında tasarlamış olduğu öğretici  durumdaki materyaller ile eğitimler verip matematiği korkulmakta olan ders olmaktan çıkartabilmeyi amaç edinen, emekli öğretmenlerden Nurten Alpaslan, bayram tatili içinde İzmir ilinin Selçuk ilçesinde  bir sergi açmış oldu. Bir tane  matematik müzesi açma hayali bulunan Alpaslan, sergi içerisinde birbirinden ilgi çeken materyalleri de açık bir şekilde sergiledi. Bayram tatilinden dolayı bölge içerisinde konaklamakta olan tatilciler, çocukları ile beraber sergiyi dolaştı. Nesin Matematik Köyü’nün çok yakın bir bölgesinde yer alan bu sergi, 10 Haziran tarihine kadar da ziyarete açık  bir durumda olacak.

Nurten Alpaslan, ise serginin fazlası ile büyük bir ilgi görmekte olduğunu ifade etti. Alpaslan açıklamasında; ''Fazlası ile heyecanlı bir durumdayım. Matematik öğretmenleri de bu sergiye ziyarette bulundu, eski eğittiğim öğrencilerim de. Hepsi günüme çok büyük bir güzellik kattı. Ziyaretçiler Ankara ili ile birlikte Gaziantep iline çağırıyor, sergiyi oralar içerisinde de açmamı talep ediyor. Tatilciler ise çocuklarına özel olarak yaz kampı istiyor, belki yaz mevsiminde de burada  özel bir çalışma gerçekleştirebiliriz. Hayalimde yer alan matematik müzesini kurabilmek amacıyla mücadelemden hiç  bir şekilde vazgeçmiyorum. Soluk almış olduğum müddetçe de  hiç bir şekilde vazgeçmem'' ifadeleri ile konuştu.

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.