KPSS içerisinde yer alan 'Genel Yetenek Testi'' çok fazla zorladı

ÖSYM, 2018 senesi içerisinde yapılmış olan Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS)'nın Ortaöğretim’i analizde bulundu.

KPSS içerisinde yer alan 'Genel Yetenek Testi'' çok fazla zorladı


ÖSYM, 2018 senesi içerisinde yapılmış olan Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS)'nın Ortaöğretim’i analizde bulundu. Yeni yayınlanmış olan rapora bakılırsa, adaylar sınavda yer alan Genel Yetenek Testi içerisinde yaklaşık olarak 20 tane; Genel Kültür’de ise 22 tane ortalama yakalamış oldu. 1 milyon tanenin üstünde adayın katılmış olduğu sınavın sonuçları ise kamu üzerinde kadro ile birlikte görev atamaları konusunda dikkate alınmakta. Rapor içerisinde öne çıkmış olan başlıklar şu şekilde;

2018 KPSS Ortaöğretim Sınavı’na başvuruda bulunan 1 milyon 183.245  tane adaydan 1 milyon 24.001 tanesi sınava giriş yaptı. 1 milyon 23.404  tane adayın sınavı ise  geçerli bir durumda kabul edildi.

KPSS'nin Ortaöğretimdeki Sınavı, 60’ar tane sorudan oluşan Genel Yetenek ve Genel Kültür testlerinden oluşmakta. Bu bahsi geçen testlerden elde edilmiş olan standart puanlar kullanılıp adaylara ait '‘KPSSP94’' puanları hesaplanmakta. Adayların ise, 60 ila 69 puan aralıkları içerisinde yoğunlaşmış oldukları görüldü.

Genel Yetenek Testi'nin adayları, Genel Kültüre bakıldığında daha fazla zorlamış olduğu görüldü. Genel Yetenek Testi ile ilgili ortalama 19.81, Genel Kültür’ün ortalaması da 21.83 olarak görüldü.

Sınava katılmış olanların oranına bakıldığı zaman meslek ile teknik liseleri öne çıkmış oldu. Adayların yaklaşık olarak %45'lik bir kısmı meslek ile birlikte teknik liselerinden mezun ya da öğrenimlerini sürdürürken; açıköğretim lisesi %13.70 oranında ve liseler de %12.44 oranıyla takip etmiş oldu.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.