Kurs sahiplerinin esneklik istedikleri konuşulmakta

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından alınmış olan kurs ile temel liseleri kapatma konusundaki kararın sonrasında gözler çıkacak yasaya çevrilmiş durumda.

Kurs sahiplerinin esneklik istedikleri konuşulmakta


Milli Eğitim Bakanlığı tarafından alınmış olan kurs ile temel liseleri kapatma konusundaki kararın sonrasında gözler çıkacak yasaya çevrilmiş durumda.

Temel liselerin kapatılacak olması, kursların komple ortadan kaldırılması ve okul teşviklerinin bitmesini kapsamakta olan bu yeni durum içerisinde kuşkusuz en fazla tartışılacak konu ise  kursların kapatılacak olması olacak.

Zira, temel liselerin daha açılmış olduğu anda 2019 senesinde kapatılacak oldukları ilan edilmişti. Aslında bu durumun bir kapanma değilde, dönüşüm olduğu söyleniyor olsa bile temel lise artık gelecek sene itibariyle eğitim dünyası içerisinde yer almıyor olacak.

KPSS ile birlikte yabancı dil kursları haricinde bu eğitim ve öğretim senesinin sonunda kurs kalmayacak gibi gözüküyor. Fakat kursların da içerisinde yer aldığı 5  tane dernek yöneticisi, binlerce sayıda öğretmenle birlikte çalışanın yer aldığı bu kurumların kapanmaması amacıyla mücadele etmeye hiç bir şekilde ara vermeden devam ediyor olacak. İyi okulla birlikte üniversiteye giriş yarışının olduğu süreç içerisinde kurslara bulunan ihtiyacın devam edecek olduğu düşüncesindeler.

Kursların yerine getirilecek yeni sistemin bütün ayrıntıları şubat ayının sonunda resmi bir şekilde açıklanacak olsa bile bakanlık, daha şimdiki süreç içerisinde kaçak kurslara karşı gerçekleştirilecek olan yaptırımların fazlasıyla sert olacağı  yönündeki mesajını açık bir şekilde veriyor.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.