Sosyal medya uygulamaları konusunda yeni bir iddia

Sosyal medya hesaplarıyla alakalı gündeme gelmekte olan skandallar, son 2 seneye çok büyük bir  damga vurmayı başarmış oldu.

Sosyal medya uygulamaları konusunda yeni bir iddia


Sosyal medya hesaplarıyla alakalı gündeme gelmekte olan skandallar, son 2 seneye çok büyük bir  damga vurmayı başarmış oldu. Facebook ile birlikte  Twitter ve de Instagram benzerindeki büyük sosyal medya platformları, sizinle alakalı çok daha fazla tüyo verme konusunda potansiyele sahip.

Vermont Üniversitesi içerisinde yapılmış olan çok detaylı durumdaki araştırmalar; sosyal medya hesabınız bulunmasa bile gizliliğinizin tehlikede bulunduğunu açık bir şekilde göstermiş oluyor. Bu geniş kapsama sahip olan deneye 14.000 tane  Twitter kullanıcısı katılım gerçekleştirdi ve deney içerisinde çok büyük bir titizlik gösterilmiş oldu.

Sadece sekiz ya da dokuz  tane arkadaşınızın Twitter hesabının incelenmiş olması, sizlerin de  yapmış olduğu paylaşımlarını açık bir şekilde ele veriyor. Konu ile alakalı olarak en ilginç durumdaki bulgu; sosyal medya hesabınız bulunmasa bile, tahminde bulunulma olanağının var olması. 

Bütün bu tahminlerin tutma konusundaki ihtimali  ise %95 benzerindeki çok ciddi oranlara dayanmakta. Sosyal medya üzerinde hesaplarınız yer almasa bile, sizinle alakalı çok kritik bilgiler ortaya çıkartılabilir. Böylelikle sosyal medya platformları içerisinde gizlilik hususunda çok daha yepyeni ve uzun sürebilecek bir tartışmanın da fitili ateşlenmiş bir duruma geldi.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.