LGS için şans arttı

Geçmiş olduğumuz sene 34.530 tane olan Türkiye genelinde yer alan Anadolu liselerinin kontenjanları bu sene 7.570 tane arttırıldı ve 42.100 taneye kadar çıkartıldı.

LGS için şans arttı


Geçmiş olduğumuz sene 34.530 tane olan Türkiye genelinde yer alan Anadolu liselerinin kontenjanları bu sene 7.570 tane arttırıldı ve 42.100 taneye kadar çıkartıldı. Ülkemizin en gözde okullarından bir tanesi olan Galatasaray Lisesi de kontenjanını 90 taneden 100 taneye kadar çıkarttı. Fen liseleri içerisindeki kontenjan ise 90 arttırılıp 34.590 tane şeklinde belirlendi. İstanbul Atatürk Fen Lisesi, kontenjanını da 120 taneden 150 taneye  kadar yükseltti. Meslek liseleri içinse bu sene 24.180 tane öğrenci alınmış olacak. Anadolu İmam Hatip ile birlikte sosyal bilimler liselerinin kontenjanları ise 30'ar tane düşürüldü. Anadolu İmam Hatip Liseleri ise bu sene 28.830 tane, sosyal bilimler liseleri de 9.420 tane öğrenci almış olacak.

Sınav ile birlikte öğrenci alımı yapacak fen,  mesleki ve teknik Anadolu liseleri, sosyal bilimler, teknik programları ve özel programla proje uygulamakta olan liselere gitmeyi isteyen adaylar, 14 Nisan tarihine kadar başvurularını elektronik ortam üstünden öğrenim görmüş oldukları okullara gerçekleştirecek. Sınava giriş belgeleri, 22 Mayıs tarihi içerisinde açıklanmış olacak. Öğrenciler de sonuçlarını 24 Haziran tarihi içerisinde öğrenebilecek.

1 Haziran tarihi içerisinde 2 oturumdan oluşacak sınavın ilk bölümü saatler 09:30'da, 2. bölümü  ise saat 11:30'da başlamış olacak. Sözel bölüm içerisinde, 8'inci sınıf Türkçe ile birlikte din kültürü, inkılap tarihi ve yabancı dil, sayısal bölüm içerisindeyse matematik ile birlikte fen bilimleri alanlarından sorular yer almış olacak. 

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.