MEB'den ustalık ve kalfalıkla alakalı e-sınav dönemi

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı görevinde bulunan Mahmut Özer, kalfalık ile birlikte ustalıkla alakalı teorik sınavın, elektronik bir sınav (e-Sınav) şeklinde yapılabilmesi maksadıyla çalışmaları bitirdiklerini ve birincisini de Ankara ilinde uygulamış olduklarını ifade etti.

MEB'den ustalık ve kalfalıkla alakalı e-sınav dönemi


Milli Eğitim Bakan Yardımcısı görevinde bulunan Mahmut Özer, kalfalık ile birlikte ustalıkla alakalı teorik sınavın, elektronik bir sınav (e-Sınav) şeklinde yapılabilmesi maksadıyla çalışmaları bitirdiklerini ve birincisini de Ankara ilinde uygulamış olduklarını ifade etti. Özer, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) görevlileri olarak kalfalık ile ustalık sınavlarının dönemlerine ve de teorik  olarak gerçekleştirilen sınavların e-Sınav şeklinde uygulanabilmesine yönelik olarak bir düzenleme yapmış olduklarını ifade etti. Daha önceki Öğrenmelerin Tanınması, Denklik ile Ölçme Değerlendirme İşlemleriyle İlgili Usul Ve Esaslara Yönelik Yönerge’de yapmış oldukları bir değişiklikle kalfalık ile ustalık sınavlarının artık 2 ayda bir yapılabilecek olduğunu ve teorik sınavların e-sınav şeklinde uygulanabilecek olduğunu da söyleyen Özer, mesleki eğitim merkezleri içerisinde, 27 tane alan ve 142 dal içerisinde kalfalık ve  de ustalık sınavları yapılmakta olduğunu da açık bir şekilde ifade etti.

Özer, belgelendirme süreçleri içerisinde 2. iyileştirme şeklinde kalfalık ile ustalık sınavlarının teorik sınavlarının elektronik bir şekilde de uygulanabilmesinin sağlanmış olduğunu açık bir şekilde dile getirdi. Bu olanağa izin cermiş olan düzenlemeyi yaptıktan hemen sonra e-sınavlara yönelik çalışmaları başlatmış olduklarını da açık bir şekilde belirtti.
 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.