Anki şirketinin kapanacağı açıklandı

San Francisco içerisinde yer alan, Vector ile Cozmo benzerindeki robotlarıyla bilinmekte olan Anki kapanacak. 200 tane kadar çalışanı yer alan Anki, yarın itibariyle kepenklerini kapatmış olacak.

Anki şirketinin kapanacağı açıklandı


San Francisco içerisinde yer alan, Vector ile Cozmo benzerindeki robotlarıyla bilinmekte olan Anki kapanacak. 200 tane kadar çalışanı yer alan Anki, yarın itibariyle kepenklerini kapatmış olacak.

Bugüne kadarki zaman içerisinde yenilikçi tasarımları sayesinde karşımıza çıkmış olan Anki, 9 seneden beri teknoloji üretmek için çalışmaktaydı. Sağlanmış olan 200 milyon dolar tutarındaki sermayeye karşın firmanın bundan sonraki çalışmaları amacıyla finansal kaynaklarının tükenmiş olduğu ifade edildi. Firmanın CEO'su görevinde bulunan Boris Sofman yapmış olduğu açıklamalar içerisinde, her türden finansal seçeneği denemiş olduklarını fakat büyük bir yatırımcıyla devam eden anlaşmalarının 30 Nisan tarihi itibariyle sona erecek olduğunu da ifade ederek, çalışanlarını düşünmekte olduklarını ve yeni seçenekleri  de araştırmayı sürdürdüklerini açık bir şekilde belirtti.

Apple şirketinin her sene gerçekleştirmiş olduğu Dünya Geliştiriciler Konferansı esnasında ilk defa tanışmış olduğumuz yapay zeka desteği bulunan robotlara sahip Anki şirketi, yenilikçi fikirleri sayesinde müşteriler tarafından da çok fazla beğenilmekteydi. Anki şirketi, daha sonraki süreç içerisinde Vector isimli modeli ile karşımıza çıkmıştı. Vector ise, 1.000 taneden çok animasyonu gerçekleştirebilmekteydi, sesli komutlar alabilme yeteneğine sahipti ve HD çözünürlüğü bulunan bir kameraya sahip durumdaydı. HD kamerası yardımı ile önünde yer alan engelleri görebilmekte ve eve gelmiş olan yabancıları da tanıyabilmekteydi. 250 dolar (vergiler hesaba katılmadan yaklaşık olarak 1.500 Türk Lirası) tutarındaki bir ücretle satın alabilecek olduğunuz Vector'un ayrıca Amazon Alexa desteği de yer almaktaydı.

Anladığımız kadarıyla yenilikçi fikirlerin yanı sıra çalışmalar da Anki şirketinin ticari yaşamını devam ettirmesi için çok yetersiz kaldı. Bu söz konusu ev robotlarından birine sahip durumdaki müşteriler de teknik desteğin tam olarak nasıl sağlanacak olduğu hususunda merak içindeler. Firmanın yönetimi halen bu konuyla alakalı olarak bir açıklama gerçekleştirmedi.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.