MEB güncelleme yapmış bir durumda

Milli Eğitim Bakanlığı, 1 Haziran 2019 tarihi içerisinde uygulanacak  olan LGS sınav kılavuzunu daha öncesinde resmi bir şekilde  paylaşmıştı.

MEB güncelleme yapmış bir durumda


Milli Eğitim Bakanlığı, 1 Haziran 2019 tarihi içerisinde uygulanacak  olan LGS sınav kılavuzunu daha öncesinde resmi bir şekilde  paylaşmıştı.

Bakanlığa, özel olarak ilave zaman verilmiş olan engelli adayların muaf  tutulabilecekleri alt testler (yabancı ile birlikte din kültürü ve ahlak bilgisinin alt testi)  var ise 1. oturum zamanlarının ne kadar olacağı konusunda çok fazla sayıda soru  yöneltilmiş oldu. Bakanlık ise bu durumun üstüne öğrencilere rehberlik edebilecek bilgileri  güncellenmiş olan kılavuza ayrıntılı bir şekilde dahil etmiş oldu.

Buna bakılır ise, sınav başvurusu ile birlikte uygulama kılavuzunun 10. maddesi içerisinde yer  almakta olan ''Sınavın Uygulanması'' isimli bölüme ilave edilen yeni ''c'' isimli maddeye bakılır ise, ilave zaman  verilmiş olan engelli  durumdaki adaylarda; yabancı dil alt testi içerisinden muaf olanların 1.  oturum içerisindeki toplam zamanı 80 dakika olacak. Bu adaylar arasından din kültürü ve ahlak  bilgisi  isimli alt testten muaf olanların 1. oturum içerisindeki toplamdaki zamanı 80 dakika;  yabancı dil ile din kültürü ve ahlak bilgisi alt testlerden muaf durumda bulunanların  birinci oturum içerisindeki toplam zamanı da 65 dakika şeklinde uygulanıyor olacak.

 

Etiketler; #meb #lgs #sınav

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.