MEB Taşımalı eğitim için büyük bir bütçe ayırdı

​ Milli Eğitim Bakanlığı’nın tarafından (MEB) geçtiğimiz sene 1 milyon 338.672 tane öğrenci taşımalı eğitim olanağından faydalanırken, bu alana aktarılmış olan kaynak ise 2 milyar 341 milyon 732.617 lira  tutarında oldu.

MEB Taşımalı eğitim için büyük bir bütçe ayırdı


Milli Eğitim Bakanlığı’nın tarafından (MEB) geçtiğimiz sene 1 milyon 338.672 tane öğrenci taşımalı eğitim olanağından faydalanırken, bu alana aktarılmış olan kaynak ise 2 milyar 341 milyon 732.617 lira  tutarında oldu. Bakanlık tarafından yürütülmekte olan taşımalı eğitim uygulaması ile birlikte, mecburi eğitim çağında olarak, yaşamakta oldukları yerleşim yerinde devam edecek olduğu okul çeşidi bulunmayan veyahut istenilen düzeyde eğitim verme niteliğini ve öğrenci sayısı açısından verimliliğini yitirmiş, bu ve buna benzeyen sebeplerden dolayı kapatılması gerekli okulların öğrencileri, en yakın ilçe merkezine taşınmakta. Edinilmiş olan bilgilere bakılır ise, eğitim hakkından hiç bir şekilde yoksun kalmamaları maksadıyla gerçekleştirilen uygulamadan, geçtiğimiz eğitim ve öğretim dönemi içerisinde de on binlerce  sayıda öğrenci yararlandı.

Bakanlık ise, ilköğretim ile birlikte ortaöğretim ve özel eğitim okullarla kurumlarına devam etmeyi sürdüren öğrencilerle yaygın eğitim hizmetinden faydalanan özel eğitim kursiyerlerinin, resmi okullarla birlikte kurumlara taşıma yolu ile erişimlerinin sağlanması amacıyla yürütülmekte olan uygulamanın dahilinde, 2018 senesinde toplamda 2 milyar 341 milyon 732.617 lira tutarında bir ödenek yolladı. Taşıma olanağından ise 764.455 tane ilköğretim, 478.331 tane ortaöğretim ve 95.886 tanesi özel eğitim olmak üzre toplamda 1 milyon 338.672 tane öğrenci faydalandı.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.