Facebook'tan ayrımcı söylem içeriğine sahip içeriklere karşı savaş

Ünlü durumdaki teknoloji haber sitelerinden biri olan Motherboard tarafından yapılmış olan habere bakılırsa Facebook, gelecek günlerde platform üzerindeki ırkçı ve ayrımcı  bir şekilde söylem içeriğine sahip gönderilerle alakalı olarak kurallarında değişiklik yapmış olacak.

Facebook'tan ayrımcı söylem içeriğine sahip içeriklere karşı savaş


Ünlü durumdaki teknoloji haber sitelerinden biri olan Motherboard tarafından yapılmış olan habere bakılırsa Facebook, gelecek günlerde platform üzerindeki ırkçı ve ayrımcı  bir şekilde söylem içeriğine sahip gönderilerle alakalı olarak kurallarında değişiklik yapmış olacak. Facebook platformu ise, gerçekleştirilecek değişikliklerle daha öncesinde yasaklamış olduğu ırkçı söylem içeriğine sahip gönderilere ilave bir şekilde ırkçılığı ve ayrımcılığı övmekte olan gönderileri de yasaklama konusunda hazırlık yapıyor..

Yeni Zelanda’da yer alan cami saldırısının canlı bir şekilde yayınlanmış olmasına karşılık yapay zekâ algoritmalarının yetersiz kalmış olmasından dolayı eleştirilerin hedefi durumuna gelmiş olan Facebook, bu  yeni hamlesi ile birlikte aşırılık yanlısındaki ideolojilere karşı mücadelenin sürdürüleceği konusundaki sinyallerini de vermiş oldu. Bilinmekte olduğu gibi firma, 2017 senesinde Virginia yer alan protestoculardan Heather Heyer'in ölmesi ile birlikte son bulmuş bir mitingden sonra politikaları içerisinde değişikliğe gitme kararı almış ve ayrımcı söylem içeriğine sahip gönderileri de yasaklamıştı.

2017 senesinde yapılmış olan değişiklik sıkı bir biçimde uygulansa bile Facebook platformunun bu yeni hamlesi, ırkçı ve de ayrımcı söylem içeriğine sahip gönderilerin önünü hiç bir şekilde  kesememişti. İfadenin özgürlüğü, sahte haberlerle birlikte güvenlik endişeleri hususunda konuşma gerçekleştiren Zuckerberg sonrasında ise; ''İnsanların şiddet planlamalarına, birbirlerine saldırmalarına ya da kötü şeyler yapmasına hiç bir şekilde izin vermeyeceğiz. Bu kapsamda, bazı ilkelerin değişmesi gerekli'' şeklindeki açıklaması ile beraber ne kadar kararlı olduklarını da açık bir şekilde ortaya koydu. 
 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.