MEB Türkçe ile alakalı 2 tane önemli proje açıkladı

Milli Eğitim Bakanlığı Türkçe’nin korunabilmesi ve geliştirilmesi amacıyla yürütülmüş olan 2 tane projeyle okul öncesinden lise 12.  sınıfa kadarki sınıflarda her sınıf düzeyi içerisinde sözün varlığı gün yüzüne çıkartılmış olacak, ana dilde 4 tane temel becerinin değişik araçlarla ölçülmesi sağlanmış olacak.

MEB Türkçe ile alakalı 2 tane önemli proje açıkladı


Milli Eğitim Bakanlığı Türkçe’nin korunabilmesi ve geliştirilmesi amacıyla yürütülmüş olan 2 tane projeyle okul öncesinden lise 12.  sınıfa kadarki sınıflarda her sınıf düzeyi içerisinde sözün varlığı gün yüzüne çıkartılmış olacak, ana dilde 4 tane temel becerinin değişik araçlarla ölçülmesi sağlanmış olacak. Milli Eğitim Bakanı  görevinde bulunan Ziya Selçuk, projeler amacıyla Türkiye ile birlikte dünyadan alanında uzman durumdaki akademisyenlerin katılımı ile düzenlenmiş olan 2 farklı çalıştayda Türkçe’ye vermiş olduğu önemi de açıkça anlattı.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Türkçe’nin korunabilmesi ve geliştirilebilmesi amacıyla 2 tane önemli proje başlattığını duyurdu. Milli Eğitim Bakanı görevinde bulunan Ziya Selçuk, öğrencilerin 4 tane temel dil becerisiyle ilgili yeterliliklerinin tespit edilebilmesi ve Türkçe dilinin söz varlığının tespit edilebilmesine yönelik bakanlık tarafından başlatılan çalışmalara fazlasıyla önem vermekte olduğunu açık bir şekilde ifade etti. Selçuk açıklaması içerisinde; ''Bu başlatılmış olan çalışmalar, Türkçemize Kutadgu Bilig'den beri nefes vermekte olanların ruhunu şad edecek'' ifadelerine yer verdi.

Ekim ayı içerisinde açıklanmış olan Eğitim 2023 Vizyonu kapsamında Türkçe dilinin yeterlilikleri hususuna farklı bir başlık açıp Türkçe'nin korunabilmesi ve geliştirilebilmesini temel eğitimin omurgası şeklinde ele almış olan MEB’de, ana dil eğitiminin üstüne 2 tane önemli proje yürütülmekte. Bu projeler ile beraber okul öncesinden başlayarak lise 12. sınıfa kadarki süreçte her sınıfın düzeyinde Türkçe’nin mevcut söz varlığı gün yüzüne çıkartılmış olacak, öte yandan ana dilde 4 tane temel becerinin değişik araçlar ile ilk kez ölçülmesi de sağlanmış olacak. 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.