Öğretmen ile öğrencilere Türk Müziği tanıtılacak

Milli Eğitim Bakanlığı'nın himayesi altında, öğretmen ile birlikte öğrencilere Türk müziğiyle beraber enstrümanları tanıtabilmek maksadıyla İstanbul Devlet Türk Müziğinin Topluluğu Sanatçılarından Aylin Şengün Taşçı ve ekibinin katılımlarıyla Türk Müziğini Tanıtma ile Destekleme Projesi başlatılmış oldu.

Öğretmen ile öğrencilere Türk Müziği tanıtılacak


Milli Eğitim Bakanlığı'nın himayesi altında, öğretmen ile birlikte öğrencilere Türk müziğiyle beraber enstrümanları tanıtabilmek maksadıyla İstanbul Devlet Türk Müziğinin Topluluğu Sanatçılarından Aylin Şengün Taşçı ve ekibinin katılımlarıyla Türk Müziğini Tanıtma ile Destekleme Projesi başlatılmış oldu. Projenin dahilinde başlatılmış olan seminerlerle kabiliyetli öğrencilerin güzel sanatlar liselerine kazandırılacak olması amaçlanmakta.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB)'nın himayesi altında, öğretmenlerle birlikte öğrencilere Türk müziğini ve de  enstrümanları tanıtabilmek maksadıyla İstanbul Devlet Türk Müziğinin Topluluğu Sanatçılarından Aylin Şengün Taşçı ve de ekibinin katılımlarıyla Türk Müziğini Tanıtma ile Destekleme Projesinin başlatılmış olduğu açıklandı. Projenin dahilinde, sanatçılardan Aylin Şengün Taşçı ve  de ekibi, farklı iller içerisinde öğrencilere ve öğretmenlere Türk müziğinin geçirmiş olduğu aşamaları, geçmiş dönemden günümüze ilgi çeken anekdotlar ile anlatmış olacak.

Seminerler içerisinde, müziğin tarihsel durumdaki boyutu aktarılmış olacak, geleneksel  durumdaki enstrümanların tanıtımı yapılacak, gençlerin bu enstrümanlar ile birlikte tanışması sağlanmış olacak. Ninnilerden tutunda mehter müziğine, tasavvuftan tutunda Osmanlı sultanlarının bestelerine, unutulmamış olan bestekarların eserlerine ulaşmış durumdaki geniş bir kapsamında dinletiler gerçekleştirilecek.

Proje ile beraber yeni sanatçıların ve de sanatseverlerin yetiştirilebilmesi amacıyla Türk müziğine alakası keşfedilmiş olan öğrencilerin güzel sanatlar liselerine yönlendirilecek olmaları amaçlanmakta. Öğretmenlerden ise Türk müziği hususunda bir farkındalık yaratıp, kabiliyetli öğrencileri bu alan içerisinde eğitim almaları konusunda yönlendirilmiş olacak. Etkinliğe  ise güzel sanatlar liseleri içerisinde okumakta olan öğrencilerle birlikte öğretmenleri de katılım sağlayacak.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.