Nintendo Mobil oyunlarından 348 milyon dolar kazanç sağladı

Nintendo şirketi, 2018 senesini mobil oyunlar içerisinden elde etmiş olduğu geliri daha önceki seneye bakılırsa %15 oranında arttırıp kapattı.

Nintendo Mobil oyunlarından 348 milyon dolar kazanç sağladı


Nintendo şirketi, 2018 senesini mobil oyunlar içerisinden elde etmiş olduğu geliri daha önceki seneye bakılırsa %15 oranında arttırıp kapattı.

Nintendo şirketi, 2018 süresince iOS işletim sistemi ve Android işletim sisteminde indirilmiş olan mobil oyunlarından toplam olarak 348 milyon dolar  tutarında bir gelir elde etmiş oldu. Özelikle  de 2018 senesinin 4. çeyreği içerisinde oyuncuların mobil oyun harcamaları konusunda bir patlama gerçekleşti ve 2017 senesinin aynı dönemine bakılır ise %47 oranındaki bir gelir artışı yaşanmış oldu. Senenin tamamını değerlendirilmiş olduğumuzda da Nintendo şirketinin gelirinin bu alan içerisinde %15 artmış olduğunu görmekteyiz.

Firma sene içinde mobil oyunlardan elde etmiş olduğu gelirin  çok büyük bir bölümünü en popüler oyunlarından bir tanesi haline gelen Fire Emblem Heroes isimli oyundan kazanmış oldu. Oyuncular ise bu oyuna yıl boyunca toplam olarak 230 milyon dolar tutarında bir para harcadı ve bu ise firmanın mobil oyunlardaki gelirinin %60'lık bir kısmını oluşturmakta. Fire Emblem Heroes isimli oyun, çıkmış olduğu günden bu zamana kadar da Nintendo şirketine toplam olarak 487 milyon dolar tutarında kazandırmış oldu.

Büyük umutlar ile oyuncularla buluşturulmuş olan Super Mario Run isimli oyunda öteki bütün oyunlardan daha az gelir getirip listenin sonunda yer almış oldu. Oyun bu yıl içerisinde ''sadece'' 10 milyon dolar tutarında bir gelir elde etmiş oldu. 2017 senesinde de bu rakam 31 milyon dolar tutarındaydı. Bu ise Nintendo şirketinin oyundan beklemekte olduğunu alamadığı anlamına gelmekte desek yanlış olmaz.

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.