SON DAKİKA! YÖK Başkanı açıkladı, "Öngörümüz Nisan ayı başında yüz yüze eğitim öngörüyoruz"

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen deprem felaketi sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklamada üniversitelerin uzaktan eğitime geçiş yapılacağı açıklanmıştı, YÖK'ten yapılan açıklamada üniversitelerin Nisan ayında açılması için tüm hazırlıkların tamamlandığı aktarıldı.

SON DAKİKA! YÖK Başkanı açıkladı, "Öngörümüz Nisan ayı başında yüz yüze eğitim öngörüyoruz"

6 Şubat tarihinde yaşanan depremler sonrasında alınan kararla birlikte tüm üniversitelerde online eğitime geçildiği açıklandı. 

YÖK tarafından yapılan açıklamada üniversitelerin belli bir süre kapalı kalacağı ve önümüzde ki Nisan ayından itibaren eğitim ve öğretime yüz yüze devam edeceği açıklanmıştı. 

Son olarak konuyla ilgili değerlendirmede bulunan YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar yaptığı açıklamada Nisan ayı başında yapılacak toplantıyla birlikte online eğitim kararının tekrardan gözden geçirileceği bununla birlikte şartların elverişli olması halinde Nisan ayında üniversitelerin hibrit eğitim sistemiyle eğitim ve öğretimlerine yüz yüze devam edeceği aktarıldı.

YÖK Başkanı Özvar "Bizler için önemli olan üniversitelerde normalleşme sürecinin bir an önce başlamasıdır. Nisan ayı başları gibi bu aldığımız kararları yeniden değerlendirmek suretiyle imkanların el verdiği ölçüde bu hibrit veya harmanlanmış eğitim sisteminden, yani yüz yüze eğitimi de katmak suretiyle eğitim öğretim faaliyetlerimizin devamını öngördüğümüzü ifade etmek isterim."


Kaynak: Beyaz Haber Ajansı (BHA)

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.