Üniversite öğretmenler için STEM eğitimi verdi

Öğretmenlere yönelik olarak, proje tabanı bulunan öğrenmeye dayalı durumdaki STEM ile maker eğitimleri gerçekleştirilmekte.

Üniversite öğretmenler için STEM eğitimi verdi


Öğretmenlere yönelik olarak, proje tabanı bulunan öğrenmeye dayalı durumdaki STEM ile maker eğitimleri gerçekleştirilmekte. Ankara'nın İl Milli Eğitim Müdürü görevinde bulunan Turan Akpınar; ''Gerçekleştirilecek olan atölyeler ile birlikte öğretmenlerimizin daha akılcı, çağa ayak uydurabilen, hayal gücü  daha yüksek, üretmeyi sevmekte olan, proje tabanılı öğrenmeye dayalı ve de iş birlikçi öğrenmeyi sınıfları içerisinde kullanabilmekte olan eğitimciler olması hedeflenmekte'' ifadelerine yer verdi.

Öğretmenlerin yeterliliklerinin arttırılabilmesi ve öğrencilerin edinmiş oldukları becerileri uygulamaya dökebilmeleri maksadıyla Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü'yle birlikte Türk Hava Kurumu (THK)'nın Üniversitesi arasında, atölye çalışmalarıyla birlikte eğitim faaliyetlerinin yapılabilmesine yönelik  bir iş birliğine gidilmiş oldu. Bunun dahilinde, THK Üniversitesinin Bilgi Toplumu Uygulama ve de Araştırma Merkezi bünyesi içerisinde, öğretmenlere yönelik olarak proje tabanlı ve öğrenmeye dayalı STEM (fen ile birlikte teknoloji, mühendislik ve de matematik) ile maker (üretim teknolojileri) atölyeleri gerçekleştirilmeye başlandı.

THK üniversitesi içerisinde yer alan atölye çalışmalarına katılmış olan öğretmenlerle bir araya gelmiş bulunan Ankara'nın İl Milli Eğitim Müdürü görevinde bulunan Turan Akpınar, 2023 Eğitim Vizyonu dahilinde belirlenmiş durumdaki hedeflere ulaşma konusunda öğretmen eğitimlerinin çok daha önemli bir durumda olduğunu açık bir şekilde ifade etti. 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.