Yabancı öğrencilerle ilgili açıklama yaptı

Türkiye içerisinde, 75.000 taneyi aşan öğrencisi ile en kalabalık durumdaki üniversiteler arasında yer alan Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ)  içinde 6.343  tane yabancı öğrenci eğitim görmekte.

Yabancı öğrencilerle ilgili açıklama yaptı


Türkiye içerisinde, 75.000 taneyi aşan öğrencisi ile en kalabalık durumdaki üniversiteler arasında yer alan Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ)  içinde 6.343  tane yabancı öğrenci eğitim görmekte.

Türkiye içerisinde üniversitelerin arasında uluslararası öğrenci sayısı açısından ilk 5'te yer alan BUÜ, 133 tane ülkeden öğrenciye de ev sahipliği yapmakta. Her 12 tane öğrenciden bir tanesinin yabancı olduğu BUÜ için, Güney Kore ile birlikte Peru benzerindeki uzak coğrafyalardan öğrenciler de çok büyük bir ilgi göstermekte.

BUÜ Rektörü görevinde bulunan Profesör Doktor Yusuf Ulcay, ülkemizin 2023 senesindeki hedefleri dahilinde, ülkenin tamamında uluslararası öğrencilerin sayısının 200.000 tane olmasının hedeflenmekte olduğunu söyledi. Göreve gelmiş olduğu 2015 senesinde üniversitede 1.300  tane uluslararası öğrenci yer aldığını da aktarmış olan Ulcay; ''Şu an içerisinde 6.343 tane uluslararası öğrencimiz mevcut. Bunlar ise, 133 tane ülkeden misafir bir şekilde ülkemiz içerisinde ve üniversitemizde yer almakta. Öğrencilerden 1.000 taneye yakını lisansüstü öğrenci, geri kalanları ise ön lisans ve de lisans öğrencilerinden oluşmaktadır.'' ifadeleri ile konuştu.

 
BUÜ’nün ülkemiz içerisindeki 16 tane araştırma üniversitesinin haricinde Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından tanımlanmış olan 20 tane '‘uluslararasılaşma üniversitesi’nden biri olduğunu ifade eden rektör, şu ifadelere yer verdi.; ''Uluslararasındaki öğrenci sayısı yönünden ilk 5 içerisinde yer almaktayız. Maksadımız ise, ülkemizin 200.000 tane uluslararası öğrencinin hedefine ulaşabilmesi amacıyla üniversitemizde 6.000 tane olan öğrenci sayısını 10.000'ler seviyelerine getirebilmek. Bununla ilgili olarak göreve gelmiş olduğumuzda uluslararası öğrencilerin Türkiye’ye gelerek Türkçe öğrenmelerini beklemedik. Onların kendi ülkelerine giderek üniversitemizin tanıtımını yaptık. Üniversiteye girme sınavını ise İstanbul ile birlikte Ankara ve 10 tane değişik ülkede yaptık. Yalnızca Türkçe de değil, gitmiş olduğumuz ülkelerin dili ile sınavlar yapmaya başladık. Bu ise üniversiteye başvuruda bulunan öğrenci sayısını çoğalttı. 2018 ila 2019 eğitim ve öğretim senesi için üniversitemize başvuruda bulunan uluslararası öğrencilerin sayısı, 13.500 tane. Biz  ise bu sene 2.000 taneye yakın öğrenci aldık.''

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.