Yer değiştirmeyle alakalı başvurular başladı 

Milli Eğitim Bakanlığı’na (MEB) bağlı durumdaki eğitim kurumları içerisinde görevli olan kadrolu durumdaki öğretmenlerin 2019 senesindeki il içinde isteğe bağlı bir şekilde yer değiştirme konusundaki işlemleri,

Yer değiştirmeyle alakalı başvurular başladı 


Milli Eğitim Bakanlığı’na (MEB) bağlı durumdaki eğitim kurumları içerisinde görevli olan kadrolu durumdaki öğretmenlerin 2019 senesindeki il içinde isteğe bağlı bir şekilde yer değiştirme konusundaki işlemleri, Milli Eğitim Bakanlığı'nın Öğretmen Atama ile Yer Değiştirme Yönetmeliği kapsamında gerçekleştirilmiş olacak. 

Buna bakılır ise, öğretmenler de il içinde yer değişikliği başvuruları içerisinde en fazla 40 tane  eğitim kurumunu tercih edebiliyor olacaklar. Öğretmenlerin ise  isteğe bağlı  bir şekilde yer değiştirme isteğinde bulunabilmeleri amacıyla 30 Eylül tarihinden itibaren bulunmakta oldukları eğitim kurumları içeriisnde en az 3 senelik çalışma zamanını bitirmiş olmaları koşulu aranıyor olacak. hala görev yapmakta oldukları eğitim kurumu içerisinde ihtiyaç ile birlikte norm kadro fazlası bulunan öğretmenler ile  eğitim kurumları içerisinde 2. görev dahilinde yönetici şeklinde görev yapmakta olanlardan yöneticiliği sürdürmeyi istemeyenler de 3 senelik çalışma zaman şartı aranmadan yer değiştirmeyi talep edebilecekler. 

Öğretmenler ise söz konusu bu  başvurularını elektronik ortam içerisinde yapmış olacak. Sırası ile eğitim kurumunun müdürlüğü ile birlikte ilçe ve de  il millî eğitim müdürlükleri tarafından onaylandıktan  hemen sonra geçerlilik kazanmış olacak ve bu söz konusu birimlerin herhangi bir tanesi tarafından onaylanmamış olan başvurular  ise geçersiz sayılmış olacak. Yer değiştirmeyle alakalı iş ve  de işlemleri konusundaki başvuruların onay almasından ya da reddedilmesinden sırasıyla yine eğitim kurumu ile bilrikte ilçe ve de il millî eğitim müdürlüklerinde yer alan yöneticileri yetkili ve tek sorumlu konumunda olacak. Spor liselerinde yer alan beden eğitimi, güzel sanatlar liselerinde yer alan görsel sanatlar ile birlikte müzik alan öğretmenleri ise aynı çeşitteki eğitim kurumlarını tercih edebilecek oldukları gibi öteki eğitim kurumlarını da tercih edebiliyor olacaklar. 

Atamalar ile birlikte kararname işlemleri valilikler tarafından en geç 29 Mayıs tarihine kadar sonuçlandırılmış olacak. Ataması gerçekleştirilenlerin ilişik kesme ile alakalı işlemleri 14 Haziran tarihi itibariyle başlatılmış olacak. 
 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.