Microsoft şirketi  Huawei şirketi konusunda hamlesini yaptı

Amerika Birleşik Devletleri ile Çin arasında yer alan ticaret savaşını artık kahvehane içerisinde bulmaca çözmekte olan emekliler dahi bilmekte

Microsoft şirketi  Huawei şirketi konusunda hamlesini yaptı


Amerika Birleşik Devletleri ile Çin arasında yer alan ticaret savaşını artık kahvehane içerisinde bulmaca çözmekte olan emekliler dahi bilmekte. Bu söz konusu mücadele içerisinde en kilit rolde yer alan şirketlerden bir tanesinin Huawei şirketinin bulunduğunu da. Amerika Birleşik Devletleri'nin hükümeti, geçmiş olduğumuz günler içerisinde Çin asıllı şirkete çok ciddi yaptırımlar uygulamış idi. Bunların arasında Amerikalı şirketlerin Huawei şirketiyle olan çalışmalarının durdurulacak olması da bulunuyordu.

Google şirketi ile birlikte ARM’nin sonrasında bir hamle de Huawei şirketinden gelmiş oldu. Microsoft şirketi, internet sitesi üzerinden satmış olduğu Huawei MateBook X Pro modelindeki cihazı yeni kısıtlamalar kapsamında sitesi üzerinden kaldırdı. Bu söz konusu haberin sonrasında insanların gözleri, Microsoft şirketinin yazılım hususunda atacak olduğu adımlara çevrilmiş durumdaydı. Google şirketi, Çin asıllı üreticiye Android işletim sistemiyle alakalı destek vermeyi sonlandıracak olduğunu ifade etmişti. benzeyen bir durumun ise Windows 10 işletim sistemiyle alakalı yaşanıp yaşanmayacak olduğu da çok merak edilmekte.

Huawei şirketinin dizüstü bilgisayarları hiç bir şekilde fena performans göstermemekte olan ürünler şeklinde dikkat çekmekteydi. Diğer taraftan ise Windows işletim sisteminin bu cihazlara karşı desteğini çekmiş olması durumunda Huawei şirketinin dizüstü cihazları fazlasıyla riskli tercihlere dönüşmüş olacak anlamına gelmektedir.

Huawei  şirketinin MateBook X Pro modeli site üzerinden sessiz  ve sedasız bir şekilde kayboldu ve konuyla alakalı bir şekilde halen bir açıklama yapılmadı. Microsoft şirketinin söz konusu bu hamlesi, Amerika Birleşik Devletleri'nin yeni kısıtlamaları için uyum göstermiş oldukları işareti şeklinde yorumlanmış oldu. Bu söz konusu hamlenin sonrasında resmi bir açıklama beklenmekte.

Amerika Birleşik Devletleri içerisinden gelmiş olan haberlere bakılır ise Microsoft  şirketinin mağazaları, stokları tükenene kadar MateBook X Pro modelinin satışını sürdürecek.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.