1 Şubat tarihinde görevini bırakacağı duyuruldu

Dünya Bankası'nın Başkanı görevinde bulunan Jim Yong Kim, 6 senedir yürütmekte olduğu  görevini 1 Şubat tarihi içerisinde bırakacak olduğunu resmi bir şekilde.

1 Şubat tarihinde görevini bırakacağı duyuruldu


Dünya Bankası'nın Başkanı görevinde bulunan Jim Yong Kim, 6 senedir yürütmekte olduğu  görevini 1 Şubat tarihi içerisinde bırakacak olduğunu resmi bir şekilde.

Dünya Bankasının sitesi üzerinde yapılmış olan açıklamaya bakılır ise, Kim, 6 seneden beri  yürütmekte olduğu başkanlık görevinden 1 Şubat tarihinden itibaren ayrılmış olacak.

Açıklama içerisinde görüşlerine yer verilmiş olan Kim, dünya üzerinde yoksulluğu sona  erdirebilmek misyonunun adına işini tutkuyla yapabilen insanlarla dolu bu kurum ile çalışmanın çok  büyük bir gurur olduğunu ifade ederek; ''Bütün dünya üzerinde aşırı bir şekilde yoksulluk, iklim  değişiklikleri, salgınlar çoğalırken, mülteciliğin hem boyutu hem ise karmaşıklığı  büyümeyi sürdürürken,  Dünya Bankasının çalışmaları hiç  bir şekilde olmadığı kadar büyük bir öneme sahip durumda.   Bu kurumun başkanı pozisyonu içerisinde hizmet etmek ve karşılaşılmış olan zorlukların tam ortasında  bu kuruma yardım edebilmek ise benim için çok büyük bir ayrıcalık idi.'' şeklindeki ifadelerine yer verdi.


Kim, görevinden ayrılacak olmasının hemen sonrasında farklı bir firma ile, gelişmekte  bulunan ülkelerde altyapı yatırımlarının arttırılabilmesi üstüne çalışmalarını  devam ettireceği bilgisini  açık bir şekilde paylaştı.

Kore kökeni bulunan Amerikalı Kim, 2012 senesinin temmuz ayı içerisinde başkanlık görevine  başlamış idi. Kim, 2017 senesi içerisinde 2. defa bu göreve seçilmiş idi.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.