Apple şirketi iPhone XR modeliyle bir hayal kırıklığına uğrayabilir

Apple şirketiyle ilgili duymuş olduğumuz kötü haberlere her geçtiğimiz gün yeni biri daha eklenmekte.

Apple şirketi iPhone XR modeliyle bir hayal kırıklığına uğrayabilir


Apple şirketiyle ilgili duymuş olduğumuz kötü haberlere her geçtiğimiz gün yeni biri daha eklenmekte. Bu defa ise iPhone XR modelleriyle alakalı gerçekleştirilen bir tane pazar araştırması, Çin içerisinde Apple şirketinin satışlarının düşmüş olduğunu göstermekte..

Wall Street Journal, Apple şirketinin 2018 senesine ait uygun fiyata sahip iPhone modeli olan telefonunu ''iPhone XR modeli, Apple şirketini zarara uğratan  bir telefon'' şeklinde anlattı. iPhone XR modeli bazı sorunlar yaşasa bile şimdilik Apple şirketinin en kötü telefonu diyebilmek için daha erken olabilir.

Çin içerisinde satışı gerçekleştirilen iPhone XR modeli 6.499 Yuanlık bir (yaklaşık  olarak 945 dolar veyahut 5.000 Türk Lirası) etiket fiyatı ile satılmakta. Çin asıllı tüketiciler bu bahsi geçen fiyatın fazlasıyla yüksek olduğunu ifade ettiler ki iPhone XR modeli, iPhone Xs modeli ve Xs Max modelinden %25'lik bir oranda çok daha uygun bir fiyatlandırmayla satışta.

iPhone XR modeliyle birlikte, Face ID ile 2 SIM kart benzerindeki amiral gemisi  telefon özellikleri öteki amiral gemisi iPhone modellerinden çok daha ucuz bir fiyata sunulmakta. WSJ ise, Apple şirketinin Çin içerisinde gitgide düşmekte olan pazar payını da bir grafik ile detaylıca gösterip, firmanın Çin pazarı içerisinde Huawei şirketi ile Xiaomi şirketi gibi çok güçlü rakiplerinin yer aldığını ifade etti.

UBS'nin yayınlamış olduğu rapor içerisinde, Apple şirketinin çok fazla XR modelinde cihaz üretimi yapmış olduğuna da dikkatler çekilmiş oldu. UBS analistlerinden biri olan Tim Arcuri, tedarik konusundaki veriler analiz edildiği zaman, üretimi yapılan bütün iPhone modellerinin yaklaşık olarak %45'lik bir kısmının iPhone XR  modeli olduğunu, bu bahsi geçen oranın çok fazla bir seviyede olduğunu ve özellikle de Çin içerisindeki tüketicilerin bunları almamakta olduğunu ifade etti.

Tim Cook ise, Apple şirketinin yatırımcılarına yollamış olduğu bir mesaj içerisinde Dolar’ın Yuan karşısında yükselmeye başlamasıyla beraber kar marjlarını koruyabilmek amacıyla Çin’de satılan iPhone fiyatlarını yükseltmiş olduğunu da açıkladı.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.