Adeta bir yolcu rekoru kırıldı

İstanbul ili içerisinden Londra’nın 3 tane havalimanına her gün gerçekleştirilen 15  tane uçak seferiyle birlikte 2 tane kent arasında yolcuların sayısı 1 milyon 848.000 taneye kadar yükseldi.

Adeta bir yolcu rekoru kırıldı


İstanbul ili içerisinden Londra’nın 3 tane havalimanına her gün gerçekleştirilen 15  tane uçak seferiyle birlikte 2 tane kent arasında yolcuların sayısı 1 milyon 848.000 taneye kadar yükseldi. Manchester ile birlikte Muğla, İzmir,  Antalya ve de  İstanbul arasında gerçekleşen uçuşlarda rekor bir artışla yolcu trafiği 1 milyon taneyi geçmesi  çok fazla dikkat çekmiş oldu.

İstanbul iliyle birlikte Londra'nın arasında günde gerçekleştirilen tarifeli sefer sayısı 15 taneye kadar yükseldi. Atatürk Havalimanı içerisinden 10 tane, Sabiha Gökçen Havalimanı içerisinden 4 tane ve İstanbul Havalimanı içerisinden de 1 tane sefer Londra'nın 3  tane havalimanına uçuşlar düzenlenmekte. Özellikle dünyanın pek çok noktasına İstanbul iliyle bağlantılı uçuşlarla birlikte de Londra - İstanbul arasında seyahat gerçekleştiren transit yolcu sayılarında da çok önemli artışlar  gerçekleşti.

İran ile birlikte Irak ve de Hindistan ile İstanbul aktarmalı gerçekleştirilen Londra arasında yer alan yolcu sayısı da artış gösterdi. İstanbul Atatürk ve Sabiha Gökçenden Londra'da yer alan Heathrow ile birlikte Gatwick ve  de Stansted Havalimanları'nın arasında taşınması gerçekleştirilen tarifeli yolcuların sayısı dikkat çeken rakamlara ulaşmayı başardı. İstanbul ilinin 2 tane havalimanıyla Londra'da yer alan 3 tane havalimanının arasında 2018 senesinde toplamda 1 milyon 848.326  tane yolcu karşılıklı bir şekilde uçuş gerçekleştirdi. 2017 senesinde de 2 tane kentin arasında 1 milyon 700.000 tane yolcu taşınması gerçekleşmişti. Londra'da yer alan Luton Havalimanı'ndan da İstanbul iline hiç uçuş yapılmadı. Londra'ya en fazla yolcu taşımacılığı yapanalarda Türk Hava Yolları ve Pegasus Havayolları olarak öne çıktı.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.